Startlaphoz Csatlakozz!

Demonstrációkra készülnek a fővárosi közműcégek szakszervezetei

Főpolgármesteri Hivatal: a közműcégek vezetésére tartozik a béremelés kérdése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 03. péntek, 07:31

A fővárosi közműcégek vezetésére tartozik a béremelés kérdése, és nem a Fővárosi Önkormányzatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön.

    Szűcs Somlyó Mária ezt arra reagálva mondta, hogy a fővárosi közművállalatok szakszervezeti vezetői előzőleg bejelentették: a szakszervezetek demonstrációsorozatba kezdenek április 13-a után, ha addig nem sikerül megállapodni a béremelésben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal.

    A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója ugyanakkor az MTI-vel azt közölte, a főpolgármesterre csak a cégvezetők bérezése tartozik.

    A szakszervezeti akcióhoz eddig a Főkert Zrt., a Fővárosi Kéményseprőipari Kft., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKV egyes szakszervezetei és a - ma már nem fővárosi tulajdonú - Főgáznál működő érdekvédelem csatlakozott.

    A Fővárosi Önkormányzat bejárata előtt tartott eseményen Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke hangsúlyozta: elsősorban tárgyalni szeretnének a mintegy 20 ezer embert foglalkoztató közműcégek tulajdonosaival. Ha azok „nem mozdulnak el” a vállalatok üzleti terveiben jelenleg szereplő, nulla százalékos bérajánlásról, akkor a szakszervezetek más eszközöket is igénybe vesznek a hatékony érdekérvényesítésre - tette hozzá.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Főpolgármesteri Hivatal: a közműcégek vezetésére tartozik a béremelés kérdése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector