Startlaphoz Csatlakozz!

Az EKSZ aláírásgyűjtést kezdett a dolgozók körében

Elzavarnák a BKV-vezért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 17. péntek, 13:25

Felülvizsgáltatná a BKV vezérigazgatójának alkalmasságát a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet a béremelés elmaradása, a dolgozók folyamatos félrevezetése és megfélemlítése miatt. A követelés nyomatékául az EKSZ aláírásgyűjtést kezdett a dolgozók körében – írja a Népszabadság.

 Megelégelte a hónapok óta tartó eredménytelen bértárgyalás-sorozatot a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), s a legutóbbi – sokadik – nulla százalékos béremelési ajánlat után aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy a dolgozókkal közösen követeljenek változást.
 
  A szakszervezetnél az verte ki végleg a biztosítékot, hogy a legutóbbi tárgyaláson, amelyen Bolla Tibor ismét nulla béremelési ajánlatot tett, sőt még a tavalyi juttatások nagy részének megtartását is ehhez a semmit nem tartalmazó ajánlathoz köti, azt kérte a szakszervezeti vezetőktől, hogy ne a nyilvánosságon keresztül üzengessenek, s az egyezkedést szigorúan csak a tárgyalóasztalnál folytassák. Az EKSZ is teljesítette volna Bolla kérését, ha úgy érezné, hogy van értelme, vagyis, ha lenne tárgyalási alap, legalább egy biztató, az országos ajánláshoz közeli százalék a cégvezetés részéről. De nincs – mondja Nemes Gábor, azt EKSZ elnöke.
 
  „Hónapok óta helyben toporgunk, a cégvezetés a városvezetés által szabott elvárásokra hivatkozva hárít – erről a menedzsment által hitelesített jegyzőkönyv is készült –, a főpolgármester pedig a visszadobja a labdát, mondván, a dolgozók béremelése belső ügy. Nem értjük, mi folyik itt. Elég volt ebből a labdázásból, elég volt a teszetosza cégvezetésből és a többször nyilvánosan is emlegetett megfélemlítésből, amellyel kis főnökök – is – sakkban tartják a dolgozókat! Elég volt ebből a helyzetből, amelyből a cégvezetés egy jottányit sem enged!” – háborog az elnök.
 
  Az EKSZ a cégnél uralkodó állapotok, és nem utolsó sorban a késleltetett – idén talán meg sem valósuló – béremelés miatt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy a szakszervezet ezzel is alátámassza állítását: soha nem volt ilyen rossz a hangulat a cégnél, soha nem packáztak ennyit a dolgozók béremelésével, soha nem volt ilyen vezetője a cégnek, aki nem áll ki a dolgozóiért, azok béréért. „Erről nem hallgatunk tovább, hiába is kéri a vezérigazgató. Mi is kérünk több mindent, de még csak válaszra sem méltatja a dolgozókat” – állítja Nemes.
 
   A szakszervezet nem suba alatt mozgolódik, levélben értesítette a vezérigazgatót az aláírásgyűjtésről, s újra pontokba szedte a szakszervezeti kifogásokat. Az aláírásgyűjtő ívek elkészültek, s hamarosan megkezdődik az akció. A neveket tartalmazó listával a cégvezetés nem fog szembesülni, az íveket közjegyzővel hitelesítteti az EKSZ azért, hogy megvédje a dolgozókat a retorziótól, a fegyelmitől és a kirúgástól. A szakszervezet a vezérigazgatóval kapcsolatos állításait és az azt alátámasztó aláírásokat elküldi a főpolgármesternek, akitől azt várja, vonja le a megfelelő következtetést és teremtsen rendet a BKV vezetésében. Akár a vezérigazgató leváltása árán is – szögezi le az elnök.

Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elzavarnák a BKV-vezért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector