Startlaphoz Csatlakozz!

Sándor Mária akciójához az ország egész területéről csatlakoztak

Kikényszerítették a nővér felmondását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 21. kedd, 09:21

 Nem magától adta be felmondását a Péterfy Sándor utcai kórházban nővérként dolgozó Sándor Mária – legalábbis ezt állítja Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a borsonline.hu oldalán.

  – A korábban megjelent hírekkel ellentétben Sándor Mária nem önszántából adta be felmondását a kórház vezetőinek, hanem kikényszerítették belőle a nyilatkozatot – állítja Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.
 
  – Mária nagyon szeretne továbbra is a kórházban dolgozni, persze csak akkor, ha végre az egész egészségügyben tiszta viszonyok teremtődnek – szögezi le a FESZ vezetője.
 
  Mint ismeretes: Sándor Mária először a Házon kívül című mű­sorban beszélt, a nővérek túlterheltségéről és az elmaradt túlórák kifizetéséről. Ezt a kórház igazgatója cáfolta, de a nővérek mutattak róla papírokat. A riport óriási visszhangot váltott ki, több nővér jelezte, hogy hasonló gondokkal küzd. A minisztérium vizsgálatot indított, de mindent rendben találtak. Mária viszont nem hagyta magát, szombaton fekete ruhában akart dolgozni, ezt azonban nem engedték neki.
 
  Az ápolási igazgató felszólította: vagy felveszi a kórház által biztosított formaruhát, vagy távozik a kórházból. Az ápolónő nem volt hajlandó átöltözni, inkább aláírta felmondólevelét. Akciójához azóta rengetegen csatlakoztak, az ország egész területén vettek fel munkaruhaként fekete felsőt, orvosok és nővérek egy­aránt.
 
  Az akció hatására Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az ATV-ben elismerte: több kórházban is vannak elmaradások a túlórabérekkel, de egyeztetnek ezek kifizetéséről.
 
   – A tét nem csak a bérrendezés, hanem az egészségügy teljes átalakulása. Nagy dobásra készülünk, erről azonban csak később kívánok többet elmondani – fogalmaz titokzatosan a szakszervezeti vezető.

 K. Mária: Én „csak” egy beteg ember vagyok. Nektek (is) köszönhetem, hogy élek. Nektek köszönhetem, hogy lányom felépült egy szörnyű balesetből, 4 hónapig ápoltátok. Én mellettetek állok, mert megtapasztaltam, hogy milyen emberfeletti munkát végeztek.
 
  K. Krisztina: Szívem szerint Máriának utalnám az éves tagdíj összegét. Ő kiállt ÉRTÜNK még saját kárára is!

  Katalin: A Péterfy Toxikológián dolgozom és s minap több kollegámmal együtt fekete pólóban dolgoztunk,melyről fotót is készítettünk és kiposztoltuk jelezve ezzel hogy mi is támogatjuk a „mozgalmat”. Délután jött az ukáz hogy vegyük le a képeket a facebook-ról. Nekem eszembe sem jutott eleget tenni a kérésnek. 

Forrás: borsolnine

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kikényszerítették a nővér felmondását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector