Startlaphoz Csatlakozz!

Az 50 év felettiek mentesülnek az előírások alól

Pszichikailag is alkalmasnak kell lenniük a pénzügyőröknek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 08. péntek, 15:23

Nem csak fekvenyomásból és ingafutásból kell megfelelniük, de, mivel fegyvert viselnek, és különböző kényszerítő eszközöket alkalmazhatnak, pszichológiai alkalmassági vizsgálaton is át kell esniük mostantól a pénzügyőröknek és a civil pénzügyi nyomozóknak a Nemzetgazdasági Minisztérium frissen módosított rendelete szerint – írja a Világgazdaság.

   Az új szabályozás, mint megtudtuk, jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 5618 munkatársát érinti, ugyanakkor mentesülnek az előírásai alól az 50 év felettiek, no meg persze a Pénzügyőr Zenekar tagjai is. Az adóhivatali dolgozók munkaalkalmassági vizsgálatairól szóló rendelet módosítása szerint a civil pénzügyi nyomozó munkakörbe jelentkezőknél kötelező a pszichikai alkalmassági vizsgálat, majd ezt követően, legalább két évente, a pénzügyőrökkel együtt időszakos ellenőrzésen is át kell esniük.
 
  A pénzügyőröknek és a civil pénzügyi nyomozóknak emellett évente egyszer egészségügyi, valamint kétévente fizikai alkalmassági vizsgálaton is részt kell venniük. Ez utóbbi a következő „mozgásformákat” foglalja magában: fekvőtámasz, hajlított karú függés, fekvenyomás, 4×10 m-es ingafutás, helyből távolugrás, felülés, 2000 m futás, természetesen különböző életkori csoportoknak megfelelő mennyiségben, illetve idő alatt.
 
   Aki valamiből rosszabbul teljesít, az „a kérdéses mozgásformát az adott fizikai alkalmassági vizsgálat során egy alkalommal megismételheti”. Aki nem felel meg az állapotfelmérésen, hat hónapon belül még kap egy esélyt a javításra, különben „Fizikailag alkalmatlan” lesz a minősítése, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a feladata ellátására sem alkalmas.
 
Forrás: Világgazdaság


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pszichikailag is alkalmasnak kell lenniük a pénzügyőröknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector