Startlaphoz Csatlakozz!

„A munkavállalók 80 százaléka kevesebbet visz haza”

Pataky Péter: a kormány áttolta a gazdaságra a költségeket, amit a cégek nehezen viselnek el

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 18:18

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, Pataky Péter és Leszkó Andrea megyei képviseletvezető számolt be szerdán Békéscsabán a bértárgyalások eredményéről, - a sajtótájékoztatóról a Beol.hu tudósított.

    Leszkó Andrea szerint az adópolitika gyakorlatilag adóemelésnek felel meg, nehéz körülményeket teremtett: eddig arról tárgyaltak, mekkora lesz a béremelés, most pedig azért kell harcolni, hogy ne legyen nettó értékben keresetcsökkenés — és akkor az inflációról még nem is esett szó.

    — A megyei cégek 45 százalékával egy asztalhoz ültünk. Csak 10 százaléknál volt fizetésemelés, a 60 százalék tudott kompenzálni, mások ráálltak a kötelező minimumra — folytatta Leszkó Andrea, aki szerint nem valami fényesek az eredmények. A vállalatok 40 százalékánál a cafetériából vettek vissza. Ugyanazért a munkáért a munkavállalók 80 százaléka kevesebbet visz haza, mint tavaly — emelte ki a megyei képviseletvezető, megjegyezve, demonstráció várható.

    — Persze, vannak nyertesek is, akik bruttó 216 ezer forint felett keresnek ― mondta Pataky Péter, aki véli, a kormány áttolta a gazdaságra a költségeket, de ezt nem viseli el az összes cég, egyre inkább nem éri meg vállalkozni és foglalkoztatni. Dolgozószegénységnek nevezte, hogy sokan az egy főre eső létminimum alatt tengődnek. Ahol pedig él a „legalább van munkahely” szlogen, a kiszolgáltatottság miatt még nehezebb eredményt elérni.

Forrás: Beol.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pataky Péter: a kormány áttolta a gazdaságra a költségeket, amit a cégek nehezen viselnek el.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector