Startlaphoz Csatlakozz!

A munkáltató szerint a bértárgyalással kapcsolatos véleménykülönbségek áthidalhatók

Az ISD Dunaferr menedzsmentje nem ért egyet a sztrájkkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 07:53

A bértárgyalások fő kérdésében megegyezik az ISD Dunaferr, mint munkáltató és a szakszervezet álláspontja abban, hogy a jelzett infláció mértékének megfelelően, január elsejei hatállyal 4,2 százalékkal emelkedjen a munkavállalók alapbére és a szociális juttatások mértéke - tájékoztatta az MTI-t kedden a cégcsoport.

    A cég közleménye szerint a január óta tartó bértárgyalások legutóbbi fordulóján a menedzsment javasolta, hogy a 13. havi, úgynevezett szabadságos bér teljes összegét fizessék ki a második félévben a munkavállalóknak, a 14. havi, úgynevezett karácsonyi bér azonban „további megállapodás tárgyát képezi”.

    A cég vezetésének álláspontja szerint ennek a két bérelemnek a munkavállalók anyagi ösztönzését szolgáló rendszer részévé kell válnia, s ezzel kapcsolatban már most meg kell kezdeni a tárgyalásokat. „A menedzsment egyértelmű álláspontja  szerint az ösztönzés célja semmi esetre sem a munkavállalók jövedelmének csökkentése, ahogy ezt a szakszervezetek állítják, éppen ellenkezőleg minden eszközzel azt a fajta minőségi munkát kívánják anyagilag is ösztönözni az alapbérek mellett, amely a cég bevételeinek növekedését eredményezi” -  olvasható a közleményben.

    Az ISD Dunaferr társaságcsoport menedzsmentjének és a reprezentatív szakszervezeteknek  mindeddig nem sikerült megkötni az kollektív szerződésben szabályozottak szerint az idei bér-és szociális megállapodást. Ezért a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség április 2-ra két órás figyelmeztető sztrájkot szervezett, azért, hogy kikényszerítse az alapbér, valamint a béren kívüli juttatások 4,2 százalékos emelését, valamint a 13. és 14. havi bér kifizetését. Kilátásba helyezték, hogy amennyiben addig nem sikerül megállapodni, április 10-re általános sztrájkot hirdetnek.

    A munkáltató - tiszteletben tartva a munkavállalóknak azt a jogát, hogy bármely rendelkezésre álló jogi eszközt felhasználhassanak a munkaügyi vitákban, „határozottan nem ért egyet azzal, hogy a szakszervezetek a konfliktuskezelés végső eszközét vették igénybe”, miközben még nem merítették ki a kétoldalú tárgyalások minden lehetőségét - olvasható a közleményben. A menedzsment szerint a bértárgyalással kapcsolatos véleménykülönbségek áthidalhatók, és lehetőség van arra, hogy tárgyalásos keretek között a megállapodási csomag május 15-ig aláírásra kerüljön.

    A menedzsment folytatni kívánja a tárgyalásokat az általános sztrájk megtartása esetén is a szakszervezetekkel, de abban az esetben „nem tekinti magára nézve kötelezőnek az alapbér -és a szociális juttatások kifizetésére és emelésére április 2-án tett javaslatait „ - olvasható a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ISD Dunaferr menedzsmentje nem ért egyet a sztrájkkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector