Startlaphoz Csatlakozz!

A FAZ, a Die Presse és a Lidové Noviny Schmitt Pál doktori címéről

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. március 31. szombat, 17:53
subtitle}Külföldi sajtó Magyarországról{/subtitle}
Három konzervatív napilap, a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), az osztrák Die Presse és a cseh Lidové Noviny is foglalkozott szombaton Schmitt Pál államfő kisdoktorijának visszavonásával.

    Georg Paul Hefty, a FAZ Magyarországgal rendszeresen foglalkozó rovatvezetője Hiúság című kommentárjában kifejtette: Schmitt Pál köztársasági elnök „számos körülmény áldozata", köztük a saját hiúságáé. Ha Schmitt államfővé választása előtt, „időben" lemondott volna doktori címéről, akkor „hiúsága csupán egy apró karcolást" szenvedett volna, amely már rég begyógyult volna – vélekedett a szerző.

    A Die Presse jegyzete szerint Orbán Viktor Schmitt Pállal „az ízlése szerint való elnököt keresett magának: Fidesz-párttag, vonalhű, lojális és gyenge". Erősen ironikus, hogy Orbán számára éppen ez a politikai könnyűsúlyúság vált kolonccá - vélekedett a szerző, Jutta Sommerbauer, aki szerint a plagizálásban nem a másolás a legrosszabb, hanem az, hogy olyan értékek elleni vétségről van szó, mint a tisztesség és a másik tisztelete. „Marad a kérdés, hogy Orbán Viktor a megfelelő tanulságot vonja-e le az ügyből, vagyis azt, hogy egy gerinctelen államfő nem az ideális választás" - vélekedett a Die Presse.
   
    „Címét elvesztette, funkciójához ragaszkodik" cím alatt egész oldalas összeállításban ismerteti a Schmitt Pál kisdoktori címével összefüggő történéseket a cseh Lidové Noviny. „Schmitt lemondása rossz hír lenne Orbán Viktor számára. Ugyanis éppen ő volt az, aki 2010 júniusában a kormányzó Fidesz államfőjelöltjévé választotta Schmittet" - írta a lap. Az újság szerint „Schmitt előzékenysége hiányozhatna Orbánnak, aki megszokta a kormány összes törvényjavaslatának sima jóváhagyását, mert a parlamentben kényelmes többsége van".

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A FAZ, a Die Presse és a Lidové Noviny Schmitt Pál doktori címéről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector