Startlaphoz Csatlakozz!

Hiányos a kártyák biztonsági rendszere

Visszaélhetnek a Szép kártyákkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 29. csütörtök, 07:37

Gyenge a Szép kártyák védelmi rendszere, hiszen a kártya által kiadott bizonylaton minden olyan adat szerepel, ami szükséges az online vásárlásokhoz − tájékoztatott az informatikai biztonsággal foglalkozó Balabit IT Security.

   A hagyományos bankkártyák használatakor meg kell adnunk egy pin-kódot, ez a fajta védelem a Szép kártyákról hiányzik, és mivel az eladók, pincérek általában nem kérnek semmilyen személyazonosító okmányt a fizetéskor, könnyen visszaélhetnek a kártyával. A fizetés után kinyomtatott bizonylatokon szerepel a teljes 16 jegyű kártyaszám, a kártyán lévő egyenleg, a kibocsátó neve, a lejárati dátum.

   Az online fizetésekhez éppen ezekre az adatokra van szükség, így könnyen elkölthetik pénzünket vagy rendelhetnek a nevünkben online felületeken. A kártyát kibocsátó három bank, az OTP, a K&H és az MKB egyike azt mondta az Indexnek, az egészségpénztári kártyák is hasonló rendszerben működnek, mégse történtek visszaélések. Az online tranzakcióknál van probléma, de a kockázatelemzések alapján egymillió tranzakcióra csak száz csalás jut − tette hozzá egy banki szakértő.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Visszaélhetnek a Szép kártyákkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector