Startlaphoz Csatlakozz!

Nagyszabású munkabeszüntetést is kilátásba helyeztek

A menetkedvezmények kiterjesztésétét kérik a szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 26. hétfő, 18:05

A  menetkedvezmények kiterjesztésétét kéri az összes személyszállítási közszolgáltatást végző többségi állami tulajdonú társaság - köztük a Volán cégcsoport - munkavállalóira a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (LKSZSZ); közös levelüket hétfőn jutatták el a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

    Az érdekvédők az ügyben soron kívüli módosító javaslat benyújtását kérik Németh Lászlónétól, ugyanis álláspontjuk szerint a személyi szolgáltatásról szóló törvényjavaslat csak a vasúti személyszállítási közszolgáltatást végző társaságok munkavállalóira vonatkoztatja a menetkedvezményt.

    A szövetség azért is sérelmesnek tartja a javaslatot, mert szerintük a közlekedési alrendszerek közül a Volán-társaságok munkavállalói és családtagjai rendelkeznek a legszűkebb utazási kedvezményekkel. A nemzeti fejlesztési minisztertől ezért azt kérik, hogy soron kívül terjesszen be módosító javaslatot az ügyben.

    A két szakszervezet közleményében emlékeztet arra is, hogy a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet az adómentes, természetbeni juttatásnak minősülő közlekedési kedvezményt az összes - közúti, vasúti, vízi - személyszállítási szolgáltatást végző társaságra kiterjeszti. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a mostani „megkülönböztetés mögött nem szándékosság húzódik meg, hanem valami véletlen kodifikációs tévedés folytán került így e tárgykör" a menetkedvezményekről is rendelkező törvényjavaslatba - olvasható a közleményben.

    A szakszervezetek figyelmeztetnek arra is; amennyiben, a mintegy 19 ezer volános munkavállalótól a jövőben megvonják a kedvezményeket, a 24 Volán-társaság közös, nagyszabású munkabeszüntetéssel hívja fel a döntéshozók és a nyilvánosság figyelmét a volánosok jövedelemviszonyait érintő kérdéskörre.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A menetkedvezmények kiterjesztésétét kérik a szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector