Startlaphoz Csatlakozz!

A 2012-es összeg majdnem kétszerese

Tavaly 626 milliót fizetett a TEK a túlórákra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 12. szombat, 14:35

 A múlt vasárnapi országgyűlési választások előtt valószínűleg nem akart előállni a Terrorelhárítási Központ azzal, hogy tavaly 626,8 millió forintot fizettek ki túlórákra, a 2012-es összeg majdnem kétszeresét, ezért nem e-mailben, hanem postán feladott levélben küldte meg a közérdekű adatokat, amelyek közlését négy hónapon át húzta – írja a HVG.
    Egy héttel ezelőtt, április 4-én számoltunk be arról, hogy milyen kálváriát járt be tavaly december óta szerkesztőségünk, hogy megtudja azt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) mekkora összegeket fizetett ki megalakulása óta a pluszmunkákért dolgozóinak. A közérdekű adatok megküldését más rendőri szervek zokszó nélkül teljesítették. A TEK által e-mailben közölt határidő, április 3-án lejárt, ám a megadott dátum után – mint megírtuk –, nem jelentkeztek, szóvivőjük elérhetetlenné vált. Emiatt a hvg.hu jelezte, bírósághoz fog fordulni.
 
   Erre azonban nem lesz szükség, ugyanis pénteken váratlanul, postai úton megérkezett a TEK válasza. Ezen azért lepődött meg a hvg.hu, mert a közérdekű adatok újabb és újabb igénylését végig e-mailben kértük, és a TEK is ezen az úton válaszolt. Ez a módszer arra lehetett jó, hogy minél később, és főleg a választás után derüljön ki, hogy mekkora összeget fizettek ki a túlórákért. Tavaly például összesen 626,8 millió forintot tehetett zsebre a 963 terrorelhárító, akiknek a munkájuk zömét a kommandós akciók és a személyi védelem teszi ki, és összesen 180 123 túlórát teljesítettek – közölte a TEK.
 
  A 2013-as összeg közel duplája a 2012-esnek – derült ki az adatokból. Akkor 638 ember 112 990 túlóráért 366 millió forint ellentételezésben részesült. 2011-ben 435 TEK-es 187,8 millió forintot kapott az elvégzett 63 424 óra pluszmunkáért. A szervezet megalapításának évében, 2010-ben, szeptember és december között 10 636 órás előírt munkaidőn felüli teljesítésért 217 ember összesen 28 millió forintot vihetett haza. A TEK Hivatala hangsúlyozta, két éve személyvédelmi feladatok, 2013-ban pedig a hó- és árvízi helyzet miatt adódott több dolguk, ezekre többletforrásokat biztosított a kormány és a Belügyminisztérium, ezek összesen 256 millió forintot tettek ki.
 
   Megjegyezték, „2013-ban a TEK műveleti és felderítési feladatokat ellátó állománya 180 emberrel bővült, és ez által műveleti szempontból is megvalósult az ország teljes lefedettsége. A létszám és a feladatok növekedésével együtt nőtt a túlórák száma is.”
 
   Korábbi cikkünkben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata által megadott adatok alapján megírtuk, hogy a Készenléti Rendőrség (KR) dolgozói – 4 119 ember – 2013-ban mintegy kétmilliárd forintot kapott pluszmunkájáért. Ez jelentős növekedés az előző évi 883 millió forinthoz képest, még akkor is, ha időközben KR-be olvasztották Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) is. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál pedig tavaly 269 embernek összesen 26 millió forint túlórapénzt fizettek ki.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tavaly 626 milliót fizetett a TEK a túlórákra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector