Startlaphoz Csatlakozz!

Közmédia Rádiós Szakszervezet: Nem írják alá az elbocsátásokról szóló megállapodást a közmédia szakszervezetei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 03. kedd, 13:35
Az MTVA szakszervezetei nem értenek egyet az elbocsátásokkal. Indokaik: az elbocsátásokkal párhuzamosan jelenleg is új dolgozókat vesz fel a közmédia. A munkáltatóval folytatott tárgyalásokon kiderült, hogy a 177 dolgozó leépítésével az MTVA - korábbi állítása ellenére - nem spórol, sőt, az új dolgozók felvételével kiadásai vélhetően tovább nőnek. Az elbocsátandók majd fele valamilyen módon védett munkavállaló: nyugdíj előtt álló, gyermekét egyedül nevelő, stb.

A január 8-án bejelentett csoportos létszámleépítés törvényes körülményeire sem figyelt a munkáltató. A létszámleépítést átszervezéssel, egyes tevékenységek külsőben történő elvégzésével indokolta. Ezek olyan intézkedések, melyek a munkavállalók nagyobb létszámát érintik, ezért arról a döntés meghozatala előtt, a Munka Törvénykönyve 264§ alapján a Központi Üzemi Tanáccsal konzultálnia kellett volna. Ezt a munkáltató elmulasztotta. A Központi Üzemi Tanáccsal csak a csoportos létszámleépítésről tárgyalt.

A szakszervezetek szerint az MTVA nem mérte fel kellő mértékben az elbocsátásoknak a cég működésére és a műsorkészítés színvonalára gyakorolt hatását. A KÜT és a szakszervezetek írásos kimutatása szerint a rádióműsorok készítése területén már most olyan kevés dolgozó van, hogy a munkavállalókat a cég szabadságuk idején is dolgoztatja. A menedzsment azonban eddig ezt a jelzést sem vette figyelembe.
az MTVA-nál működő szakszervezetek

    Kiadó: Közmédia Rádiós Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közmédia Rádiós Szakszervezet: Nem írják alá az elbocsátásokról szóló megállapodást a közmédia szakszervezetei.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector