Startlaphoz Csatlakozz!

Egymillió új munkahely helyett foglalkoztatási katasztrófa

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 29. szerda, 11:06
Orbán Viktor és Matolcsy György totális kudarcot vallott a munkahelyteremtésében, pedig a megoldás kéznél van: az LMP zöld gazdaságfejlesztési programja kimozdíthatna minket a holtpontról. Az energiahatékonysági beruházások éves szinten ötvenezer új munkahelyet teremtenének, az adóbevételekből pedig az ehhez szükséges állami támogatás két év alatt megtérülne.

    A tények az Orbán-kormány legnagyobb ellenfelei: a friss KSH adatok rávilágítanak arra, amit az országban körülnézve mindenütt látunk. Egy éve nem csökken érdemben az állásnélküliek száma; akkor 474.000, most 474.700 dolgozni vágyó embernek nem volt munkája. Ez folyamatos tizenegy százalék feletti munkanélküliséget jelent. Másfél év telt el azóta, hogy a miniszterelnök és jobb keze, a nemzetgazdasági miniszter tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért. Ez alapján ma 123.000 munkahellyel adósai az országnak.  
 
    Mindez egyenes következménye a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának. A hazai kisvállalkozások ellehetetlenítése, terheinek növelése – többek között az eva és a járulékok emelése, valamint a felesleges adminisztráció, mint például a kamarai tagság „burjánzása” – miatt az így megfojtott vállalkozások nem képesek új alkalmazottakat foglalkoztatni. A nagyvállalatok pedig kivonulnak; hiába próbálja a kormány kínai szintre vinni a munkavállalói jogokat, ezen a téren képtelenség Ázsiával versenyezni.
 
     Az LMP szerint a gazdaság kifehéredéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez a kis- és a nagyvállalatoknál is csak kiszámítható vállalkozási környezet és méltányos közteherviselés vezethet. Az igazi lehetőség pedig a zöld gazdaságfejlesztés, amelynek eredményességét többek között az Energiaklub legfrissebb kutatásai is igazolják. Csak az energiahatékonysági beruházások több mint ötvenezer közvetlen új munkahelyet teremtenének éves szinten. A programot már évi ötvenmilliárd forint állami támogatással el lehetne indítani, és már a második év végére ötvenöt milliárd forint adóbevételt hozhatna. Ehelyett a kormányfő továbbra is ragaszkodik kudarcos gazdaságpolitikájához, amelynek köszönhetően egyre távolabb kerülünk az általa ígért egymillió új munkahelytől.

Scheiring Gábor
országgyűlési képviselő,
az LMP gazdasági kabinetjének vezetője
 
 
Szél Bernadett
országgyűlési képviselő,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egymillió új munkahely helyett foglalkoztatási katasztrófa.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector