Startlaphoz Csatlakozz!

Az állásukat akarják, nem a szabad vasárnapot

Több mint tízezer kiskereskedelmi dolgozó aláírásával hitelesített nyílt levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihálynak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amelyben arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által a napokban megszavazott, az üzletek vasárnapi bezárásáról szóló törvényt – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tól

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezt csütörtökön közölte a kormany.hu-val. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma.

Bővebben




Varga szerint a bérek növekedése jövőre is folytatódni fog

A tárcavezető azt követően nyilatkozott, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben, a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után. A bruttó átlagkereset a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében 234 400 forint volt január-októberben, 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a KSH.

Bővebben




Az ombudsman aggódik az önkéntes közérdekű munkavállalókért

Székely László egy önkormányzati mulasztás nyomán kérte az emberi erőforrások miniszterét a rendszerszintű hibák orvoslására.Rendszerszintű aggályokat fogalmazott meg Székely László ombudsman az önkéntes közérdekű munkavégzés szerződéses biztosítása miatt. Az alapvető jogok biztosa egy konkrét ügyet, egy gyermekét egyedül nevelő munkanélküli esetét vizsgálta, aki Kosd Község Önkormányzatánál jelentkezett közérdekű önkéntes munkára. Noha a rá bízott feladatokat elvégezte, hivatalosan nem kötöttek vele szerződést, a teljesített munkanapjait sem rögzítették írásban, így nem tudta igazolni azt a 30 nap kereső tevékenységet, amit a törvény a következő évi ellátásának feltételéül szab. Az ombudsman megállapította az önkormányzat mulasztását – írja a vs.hu.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: megszólalt az Auchan vezérigazgatója

Megszólalt az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a vasárnapi zárva tartás és a kereskedelmet érintő jövő évi változások kapcsán. Dominique Ducoux szerint senki és semmi nem tántorítja el őket küldetésüktől – írja az Origo.

Bővebben




Egyre kevesebben dolgoznak a bankoknál

Lassan, de szinte folyamatosan apadt az alkalmazotti létszám a hitelintézeti szektorban az elmúlt öt évben. A legnagyobb létszámcsökkenést a nagybankok és a szövetkezeti hitelintézetek szenvedték el: viszont a szakosított és állami bankoknál több az alkalmazott – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




NGTT: továbbra sincs bérmegállapodás a jövő évi bérekről

Továbbra sem született bérmegállapodás a szociális partnerek között a jövő évi bérekről, miután a kormányzat még nem válaszolt a szakszervezeteknek a bérmegállapodás feltételének tekintett kérésére, hogy tárgyaljon egyéb követeléseikről is. A felek pénteken a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén folytatták a bértárgyalást.

Bővebben




Kivonult a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács üléséről az ASZSZ és a SZEF elnöke

Kivonult az Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács mai üléséről két munkavállalói szakszervezet, mielőtt a jövő évi béremelési ajánlat került napirendre. Ezzel akarták nyomatékosítani, hogy nem értenek egyet a készülő megállapodás körülményeivel – írja a HVG.

Bővebben




Fogyatéknak tekinthető a kövérség

 Bizonyos esetekben fogyatéknak tekinthető a kövérség, így döntött az Európai Unió bírósága, írja a vs.hu. A pert egy 160 kilós férfi bébiszitter indította Dániában.

Bővebben




Tömeges kirúgás az atomerőműben?

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – értesült a Népszabadság. Lázár János a hét elején már említette, hogy változások várhatók. A bejelentés akkor teljes értetlenséget keltett, mostanra viszont – legalábbis Pakson – a tanácstalanság ijedtségbe ment át.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector