Startlaphoz Csatlakozz!

Nem automatikusan jár a nyugdíjbiztosítás utáni adókedvezmény

Múlt év elejétől újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerződők ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.

Bővebben




Kölcsönzés vagy közvetítés?

A munkaerő-kölcsönzés és a munkaközvetítés egyaránt népszerű szolgáltatások a piacon. Két teljesen eltérő intézményről van szó, amelyekre más szabályok vonatkoznak, a gyakorlatban mégis sokszor szinonimaként használják e két fogalmat. Tekintsük át, miben más a munkaközvetítés, mint a kölcsönzés! – írja dr. Kártyás Gábor munkajogász a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Megmenti alkalmazottainak többségét a Tesco

Nagyobbrészt más áruházaiban foglalkoztatja tovább bezárásra váró tucatnyi egysége dolgozóit a Tesco. A távozók végkielégítéséről ugyanakkor még tárgyal a vállalat a szakszervezetekkel, de hamarosan megszülethet az egyezség – írja a Népszabadság.

Bővebben




A legtöbb korábbi közfoglalkoztatott újra visszakerült a programba

A közfoglalkoztatottak száma 2014-ben már 150 ezernél is magasabb volt. Bár a program deklarált célja őket a nyílt munkaerőpiacra vezetni, a közfoglalkoztatottak egyre csökkenő hányada, a 2013 őszén kezdők kevesebb mint 10 százaléka volt munkaviszonyban fél évvel közfoglalkoztatotti munkájuk végezte után. A legtöbb korábbi közfoglalkoztatott újra visszakerült a programba, azt sugallva, hogy az ott dolgozók jelentős része hosszú távon bezáródik a közfoglalkoztatásba – olvasható blog.defacto.io oldalán.

Bővebben




Jönnek az új magyar munkahelyek?

Immár tizennyolcadik hónapja bővül a beszerzési menedzser index (bmi), melynek szezonálisan kiigazított januári értéke 54,2 pont volt – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A foglalkoztatottsági index 1995 óta a legmagasabb januári értékén áll.

Bővebben




A munkaidőn túl is be kell tartani a munkahelyi szabályok egy részét

Fegyelmi büntetést kockáztat, de súlyos esetben még az állását is elveszítheti az a munkavállaló, aki munkaidőn kívüli viselkedésével a munkáltató jó hírnevét vagy gazdasági érdekeit veszélyezteti – írja a Piac&Profit.

Bővebben




A közszférában csak néhány foglalkoztatási csoportban lesz béremelés

 Az olaj világpiaci árának elsősorban politikai okokból történő zuhanása következtében javulnak a külkereskedelmi cserearányok, így a korábban gondoltnál is alacsonyabb infláció és ezzel nagyobb fogyasztás, kedvezőbb külső egyensúly várható 2015-ben - állapította meg legfrissebb havi előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Bővebben




A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi

A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvői kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Új bevándorlási rendszert javasolnak a német szociáldemokraták

Németországban a munkaerőpiac igényeihez igazodó bevándorlási rendszert kell kidolgozni a  szociáldemokrata párt (SPD) szerint.

Bővebben




Jogkorlátozások jöhetnek a rendvédelemben

Tiltakoznak a szakszervezetek az úgynevezett szolgálati törvény módosítása miatt. A február 4-ig véleményezhető – a kormány által még nem tárgyalt - javaslat kapcsán elsőként a rendőri, a belügyi, illetve tűzoltósági érdekképviseletek fejtették ki aggályaikat. Elsősorban a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztását korlátozó változtatásokat sérelmezik, de a véleménynyilvánítás szabadságának megnyirbálását sem fogadják el – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector