Startlaphoz Csatlakozz!

A pedagógus II. fokozatba lépők januári fizetése már tartalmazza a béremelést

Idén 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésből, mint tavaly, és a pedagógus II. fokozatba, illetve mesterpedagógus fokozatba lépők januári fizetése már tartalmazza a béremelést - közölte a köznevelési államtitkárság csütörtökön.

Bővebben




A tanárokat nem kérdezték a kilencosztályos iskoláról

Nem új keletű a kilenc évfolyamos általános iskola ötlete, és most sem biztos, hogy közelebb jutunk a bevezetéséhez. A pedagógusok és az oktatáskutatók nem tartják rossznak a kezdeményezést, de fontosnak tartanák az egyeztetést és párbeszédet az iskolai reformról. Hoffmann Rózsa az Origónak azt mondta, ambivalens érzései vannak a kilencosztályos iskolával kapcsolatban.

Bővebben




Bilincsbe verhet a szolgálati törvény

Egy külföldi nyaralás is a főnök engedélyétől függhet, a Facebookon pedig nem lehet egyenruhában pózolni, ha elfogadják a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó törvény módosítását. Az Origónak nyilatkozó szakszervezeti vezetők álságos és tarthatatlan szigorításról beszélnek, ami érinti a túlórákat és a közalkalmazottak jogállását is – a Belügyminisztérium hallgat. Kérdés, hogy így is vonzó marad-e a beígért életpályamodell.

Bővebben




Nincs minden rendben a minisztériumok munkavédelmével

Az ingatlanokat üzemeltető, gépjárműveket és tárgyi eszközöket biztosító igazgatóságra bízta több ezer minisztériumi dolgozó munkavédelmét a kormány. A Miniszterelnökség, az igazságügyi és külügyi tárca szerint ez helyes, és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságra (KEF) vonatkozó kormányrendeletre hivatkoznak, amely azonban iroda ingatlanok kezelésére vonatkozik és nem az ott dolgozók munkavédelmére. Fura helyzetben vannak a minisztériumok, amelyek nem foglalkoztatnak munkavédelmi szakembereket, pedig erre a Munkavédelmi Törvény kötelezi őket.
 

Bővebben




Az EU gazdasági kilátásai javultak, de vannak kockázatok

Az Európai Bizottság (EB) téli gazdasági előrejelzése szerint az idén először történhet meg 2007 óta, hogy minden uniós tagállamban gazdasági növekedés lesz: 2015-ben mérsékelt növekedés várható az Európai Unióban (EU) és az eurózónában is, amely tovább gyorsulhat 2016-ban, ám a külső kockázatok miatt sok a bizonytalanság, ezért nehéz pontos előrejelzést adni.

Bővebben




A legfontosabbat nem tudjuk csak a vasárnapi zárva tartásról

A vasárnapi zárva tartásról már nagyon sok információja van a gazdaság szereplőinek és legalább annyi hiányzik nekik, a leglényegesebbet azonban biztosan nem tudja senki. Éppen a legfontosabbat: mit fognak csinálni a magyar fogyasztók. Ők ugyanis nem robotok, akiknek az állam jogszabállyal, késztetéssel megmondhatná óra-percre, forint-fillére, mit tegyenek vasárnap, mikor és mire költsék a pénzüket. A GfK szerint csak az élelmiszerkereskedelemben heti 873 ezer vásárlás a tét. Az erre költött pénz jórészét fogja másként, máskor és/vagy máshol felhasználni a magyar vásárló – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Kikre csaphat le idén a NAV?

Kiderült, milyen gazdasági ágak, vállalkozási formák és adózói magatartás válthatja ki 2015-ben az adóhivatal fokozott figyelmét.

Bővebben




Orbán Viktor szerint javítani kell a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén

Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést és javítani kell a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén - egyebek között erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP Mezőkövesden tartott frakcióülésének első napján a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint. A tanácskozáson a kormányfő kiállt a megélhetési bevándorlás visszaszorításának szükségessége mellett is.

Bővebben




Bárdos Judit: Nagyon sok rossz elem van az új szolgálati törvénytervezetben

Június elsejétől 70 ezer embernek változik meg a munkaköri rendje, nagyon sok rossz elem van az új szolgálati törvénytervezetben - ezt Bárdos Judit mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint az illetménnyel kapcsolatban vannak a legnagyobb problémák.

Bővebben




Az NGM szerint nem támogatható a NAV-dolgozók életpályamodellje

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem támogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr dolgozóinak életpálya-modellre vonatkozó követelése, ezért a nemzetgazdasági tárca nem tárgyal a NAV alig negyedét kitevő pénzügyőrök szakszervezetének a követeléséről - közölte a tárca az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector