Startlaphoz Csatlakozz!

Fizettesse a főnökével

Iskolakezdés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 11. hétfő, 09:27

Családja válogatja, ki mennyit szán az iskolakezdésre, de az biztos, hogy kiadással jár. A munkáltató azonban besegíthet a költségekbe, nem is kevéssel.

    Nemcsak a naptárra pillantva észlelhetjük, hogy közeledik a tanévkezdés, hanem a postaládákban kapott áruházi ajánlatokból is, amelyekben már megjelennek a füzetek, ceruzák, iskolatáskák akciói. No meg persze az üzletekben is rástartolnak már ilyenkor a nebulókra és a szülőkre. És akinek fizetnie kell a tankönyvért, az is megkapta már a csekket – a határidő augusztus 15.

    Szóval van, akinek ilyenkor görcsbe rándul a gyomra. Aki viszont szerencsésebb, annak legfeljebb csak arra kell várnia, mikor kapja meg a cégétől az iskolakezdési támogatást. Íme, mit kell tudni róla.
Így járhat az iskolakezdési támogatás

    Mindkét szülő kaphat, mindegyik gyerekére, akkor is, ha ugyanannál a cégnél dolgoznak. Az iskolakezdési támogatás annak jár, aki családi pótlékra jogosult a saját háztartásában nevelt, közoktatásban részt vevő tanuló után.

   A béren kívüli juttatást leghamarabb július elsején lehetett kiadni, és innentől december 31-éig lehet élni a lehetőséggel. Az összege a mindenkori minimálbér 30 százalékáig (30 450 forintig) kedvezményes adózású (béren kívüli juttatásként 35,7 százalék a közterhe). Ha mindkét szülő kap támogatást, akkor tehát gyermekenként 60 900 forintot költhetnek az iskolakezdésre, a gyerekek ruházatára, tanszereire, tankönyveire. Ami óriási segítség lehet.

Ők kaphatnak iskolakezdési támogatást:
- a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő,
– a szülővel együtt élő házastárs,
– az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van,
– a nevelőszülő,
– a hivatásos nevelőszülő,
– a gyám,
– az a személy, akihez a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték.

    Arról, hogy a munkavállaló megfelel a feltételeknek, nyilatkoznia kell.

    A tankönyveket a Kello-infopontokon, és a kijelölt postákon lehet az iskolakezdési támogatásra szóló utalvánnyal, vagy kártyával kifizetni.

Forrás: Hír24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Iskolakezdés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector