Startlaphoz Csatlakozz!

2014. július 31

Nyugdíjak a régiónkban

Míg hazánkban 115 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, néhány kilométerrel arrébb, Ausztriában ez közel a háromszorosa, 315 ezer forint (1022 euró) körüli összeg. Megmutatjuk, hogy állnak a magyar nyugdíjasok a régióbeli társaikhoz képest! – írja a narancsjuice.hu.

Bővebben




Javul a foglalkoztatottság, de…

A gazdaság növekedésének jele, hogy fokozatosan csökkent a második negyedévben a munkanélküliség, és ezzel egyidejűleg növekedett a foglalkoztatottság, a gond csak, hogy ezek a számok nem a teljes igazságot tükrözik – írja a Népszava.

Bővebben




Az alföldi napszámosok világa

Keresetük semmire sem elég, embertelen körülmények közt dolgoznak, és sokszor kerülnek megalázó helyzetbe. Bakson, a petrezselyem-baleset után ismerkedtünk a napszámosok életével – olvasható a Magyar Narancs oldalán.

Bővebben




Magyar Szakszervezeti Szövetség: felháborító a Hankook törvénysértő magatartása

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felháborítónak tartja a Hankook Tire Magyarország Kft. sorozatos munkavállaló ellenes, törvénysértő magatartását - közölte a szövetség az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében csütörtökön.

Bővebben




Kissé csökkent a munkanélküliség az EU-ban

A májusi 10,3 százalékról júniusra 10,2 százalékra mérséklődött a szezonálisan kiigazított adatok alapján számolt munkanélküliség az EU-ban - jelentette csütörtökön az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Fizetéselőleg szabadon levonva

A munkabér utólag, a már elvégzett munkáért jár a munkavállalónak. Átmeneti pénzzavar esetén azonban szükséges és kényelmes megoldás lehet a munkáltatótól bérelőleget kérni. Ennek elszámolási szabályai már csak azért is fontosak, mert a Munka törvénykönyve az előlegnyújtásból eredő követelés szabályait egyéb esetekben is alkalmazni rendeli – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




A Bundesbank elnöke béremelést javasol a német munkaadóknak

A német szövetségi központi bank (Bundesbank) elnöke szerint béremelésre van szükség Németországban. Korábban a Bundesbank főközgazdásza és az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza is béremelést sürgetett a német munkaadóktól, akik azonban úgy vélik, hogy a bérpolitikát nem lehet a monetáris politika szolgálatába állítani.

Bővebben




Föl- és lepontozott gyerekek, és a nyugdíjújraosztás logikája

  A gyerektelenséget a nyugdíjon keresztül büntetni igazságtalan, de a családalapítást időskorban támogatni logikus? A Tárki kutatója szerint az új nyugdíjellátásról szóló javaslat kompenzáló, a jelenlegi rendszer viszont büntető – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kötelező jelleggel előírnák az inaktívak alkalmazását?

Szakértők szerint a közmunkaprogram helyett a szociális szövetkezeteket kellene támogatnia a kormánynak. Információink szerint intenzív jogalkotási folyamat kezdődött annak érdekében, hogy törvényi környezet is támogassa a szociális és foglalkoztatási szövetkezetek megalakulását. Ebben a vállalkozási formában az állam támogatása nemzetközi szinten is elfogadott – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Varga szerint a kormány nem tervez semmilyen változást a nyugdíjrendszerben

A Fidesz továbbra is megvédi a nyugdíjrendszert, nemcsak megőrzi, hanem növeli a nyugdíjak értékét - reagált a kormánypárt országgyűlési frakciója szerdán közleményben a DK álláspontjára.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector