Startlaphoz Csatlakozz!

2014. augusztus 31

Feleslegesen erőltetjük a duális szakképzést?

A számok azt mutatják, hogy a válság ideje alatt a fiatalok munkanélküliségi aránya a tipikusan duális szakképzést működtető országokban romlott kevésbé. Ez alapján vajon Magyarországon is szükséges a duális képzés magyarországi fejlesztése? Horn Dániel oktatásgazdász a portfolio.hu oldalán ezt a kérdést járja körül. 

Bővebben
Számos kedvezményt, támogatást kérhetnek a szülők


Az ingyenes tankönyvellátás és étkezés mellett több más kedvezményre is jogosult az a szülő, akinek nehézséget okoz a tanévkezdés. A Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint azonban sokan nem is tudnak a lehetőségekről.

Bővebben
Elérhetetlennek tűnik az európai átlag

  A várható átlagéletkor terén Magyarország lemaradása az európai átlagtól napjainkban a nőknél 4, férfiaknál 6 év. A lemaradás aránya Európától azonban csaknem tíz éve változatlan. Országon belül pedig mind inkább kirajzolódik a szegénységhez és a gazdagsághoz köthető betegségek térképe - hívja fel a figyelmet az Eurostat legutóbbi adatait boncolgatva a Civil Női Kormány elemzése.

Bővebben
Javult a nők munkaerőpiaci helyzete

 Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben júliusban a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Bővebben
Újra tanulnak a közmunkások

A tavalyi százezer fős beiskolázás után idén a tervek szerint újabb harmincezer közfoglalkoztatott ülhet iskolapadba – tudta meg a Magyar Nemzet. A képzést uniós forrásból finanszírozzák, az erre a célra felhasználható keretből még hatmilliárd forint áll rendelkezésre. Pillanatnyilag 8000-en tanulnak, és további 3500 ember kapcsolódhat be hamarosan. Eddig 115 ezer közfoglalkoztatott szerzett bizonyítványt .

Bővebben
Galló Istvánné: Gellert kapott a béremelés

  „Vitathatatlan, hogy a pedagógusok többségének jelentősen emelkedett a bére. Akkor miért prüszköl a szakszervezet? Azért, mert ez a nagyon-nagyon üdvözlendő béremelés mégiscsak gellert kapott azzal, hogy nagyon fontos részletekre nem tud választ adni. A közoktatásban ugyanis nem csak pedagógusok dolgoznak, hanem az oktató-nevelő munkát segítők is, az adminisztratív-technikai állomány. Ők nem kaptak semmiféle béremelést, pedig a köznevelési rendszer átalakításában ők is részt vettek” - mutatott rá Galló Istvánné az Inforádióban

Bővebben
Több mint tízezer it-állás betöltetlen

A 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban becslések szerint 350 és 500 milliárd forintnyi forrás juthat majd informatikai fejlesztésekre Magyarországon. A szakemberhiány viszont egyre aggasztóbb méreteket ölt az ágazatban – írja a Világgazdaság.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector