Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

Munkaidő-beosztás megváltoztatása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 10. péntek, 11:56

Meg lehet-e változtatni a kérdéses munkanap előtti napon a munkaidő-beosztást a munkavállaló kérésére? Ha igen, hogyan kell dokumentálni, hogy ez a munkavállaló maga kérte? – írja a munkajog.hu.

Munka Törvénykönyve 97. §. 4 és 5. bekezdése tartalmazza a munkaidő beosztására vonatkozó rendelkezéseket.
 
   Eszerint a munkaidő-beosztást legalább hét nappal korábban, legalább egy hétre írásban kell közölni. Ennek hiányában az utolsó munkaidő-beosztás az irányadó.
 
  A munkáltató az adott napra vonatkozó munkaidő-beosztást, ha gazdálkodásában vagy működésében előre nem látható körülmény merül fel, legalább négy nappal korábban módosíthatja.
 
  A felek megállapodása vagy a kollektív szerződés főszabály szerint a törvény rendelkezéseitől eltérhet. Akkor nem térhet el, ha ezt a törvény kifejezetten megtiltja.
 
  A munka- és pihenőidő vonatkozásában az Mt. 135. §. tartalmazza azokat a rendelkezéseket, amelyektől a felek nem térhetnek el megállapodásban vagy kollektív szerződésben. Az Mt. 97. §(4) és (5) bekezdése nem szerepel a felsorolásban, ami azt jelenti, hogy ezen rendelkezésektől el lehet térni. A feleknek, azaz a munkaáltatónak és a munkavállalónak írásban meg kell állapodnia az eltérésről.
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkaidő-beosztás megváltoztatása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector