Startlaphoz Csatlakozz!

Csúnyán ráfizethetünk 2015-ben

Megnyúzzák a cafeteriát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 28. kedd, 08:16

A dolgozókra hárítják majd a cafeteria megemelt adóját a munkáltatók – ezt állította az egyik legnagyobb munkaügyi tanácsadó cég az RTL Klub híradójának. Mint mondták, a nagyobb vállalatok már valószínűleg hetekkel ezelőtt döntöttek a jövő évi juttatásokról, és azon a kormány új adótervei ellenére sem változtatnak – írja a 168 óra.

   Akik a maximumot kapják, idén még 8000 forint értékű utalványt visznek haza havonta. Jövőre ők is kevesebbet kapnak: legfeljebb 7100 forintot, ha a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát, és a munkáltatójuk áthárítja rájuk az adóemelést.
 
   A legnépszerűbb cafeteria az étkezési utalvány, egyelőre több mint kétmillió dolgozó kapja. A KSH adatai szerint 2014-ben utalvánnyal rekordösszeget költöttek az emberek, a forgalom a 140-150 milliárd forintot is elérheti az év végére.
 
   Egy átlag munkavállalónak bruttó 25 ezer forint béren kívüli juttatást adnak havonta. Ebből egyelőre 37,5 % az adó, vagyis a dolgozó nettó 18 423 forintot vihet haza. Jövőre, ha több mint 51 %-ra emelik az adót, csak 16 538 forint cafeteria jár majd, ami nettó majdnem kétezer forinttal kevesebb – számolta ki az RTL Klub híradója.
 
   Puskelyné Király Ágnes, a Top Cafeteria ügyvezetője a csatornának azt mondta, a cégek a többletterhet valószínűleg a dolgozókra hárítják majd. A vállalatok többségénél ugyanis már szeptembertől jóvá hagyták, hogy mekkora keretből gazdálkodhatnak jövőre.
 
   A kormány által tervezett 51,17 % adó az Erzsébet utalványt, a SZÉP kártyát, a helyi tömegközlekedési bérleteket és az egészségpénztári befizetéseket érintené. Jövőre jobban jár, aki lakás-cafeteriát, Kultúra utalványt kér, vagy bölcsődei szolgáltatásra kér támogatást – ezek ugyanis adómentesek maradnak.

Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megnyúzzák a cafeteriát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector