Startlaphoz Csatlakozz!

Nem minden működik jól, javításokra van szükség

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nem várható pedagógus elbocsátás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 23. vasárnap, 07:20

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a jövő évi költségvetés számaiból nem lehet pedagóguselbocsátást kiolvasni, és az életpályához szükséges források is rendelkezésre állnak.

    Horváth Péter szombaton az MTI-nek azt mondta: a jövő évi költségvetésben az oktatásra fordítandó összeg és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatása elegendő lesz a biztonságos működéshez, ami egy ilyen nagy rendszernél elvárható.

    Horváth Péter a számok alapján nem tart pedagóguselbocsátásoktól.

    Kifejtette: ezt nem lehet kiolvasni a jövő évi büdzsé adataiból, és azt a tájékoztatást kapta az államtitkárságtól, hogy rendelkezésre állnak a mindenkit érintő életpályához szükséges források, valamint a januártól a Pedagógus II. fokozatba lépők keresetemeléséhez szükséges összegek. 

    A tervezett átalakításokról azt mondta: előremutató, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál a helyi szintre kerülnek azok a feladatok és döntések, amelyek a mindennapi működéshez szükségesek. 

    Szavai szerint várható is volt, hogy a központot át kellett alakítani, hiszen óriási változások indultak el 2013 januárjában, és kiderült, hogy nem minden működik jól, javításokra van szükség. Ez az egyik javítás, ami érezhetően segíteni fog az intézmények helyzetén - tette hozzá.

    Hozzátette: megvárják, hogy ezáltal mennyivel javul a helyzet a fenntartásnál és működtetésnél, ezután fogalmaznak meg esetleg további javító javaslatokat.

    A vegyes profilú intézmények átszervezéséről azt mondta: azt a választ kapta a tárcánál, hogy gimnáziumok nem fognak megszűnni. Azokon a helyeken, ahol a szakképzés és a gimnázium együtt működött, profiltisztítás lesz. A művészeti és egészségügyi iskolákról egyeztetések zajlanak - jelezte.

    Probléma merülhet fel ugyanakkor a szakképző intézmények és a kollégiumaik szétválasztásakor, utóbbiak ugyanis a jelen tervek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumánál maradnának - jegyezte meg Horváth Péter.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nem várható pedagógus elbocsátás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector