Startlaphoz Csatlakozz!

A közszolgálati szakszervezetek társadalmi érdekegyeztető kerekasztalt javasolnak

Újra működésbe lendülhet a KÖZDEMOSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 15. hétfő, 09:57

Egy társadalmi érdekegyeztető kerekasztal létrehozását tartják indokoltnak az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldalának szakszervezetei; ezt az érdekképviseletek közölték vasárnap este az MTI-vel.

    A közleményben emlékeztettek, hogy a közszolgálati szakszervezetek vezetői december 9-én, kedden „kénytelenek voltak felállni” a kormánnyal - az OKÉT keretében - folytatott bértárgyalásokról, mert a kormány - amely a közszolgálati szakszervezetek esetében a munkáltató is - „nemet mondott a közszolgálati keresetek jövő évi emelésére”. 

    Az OKÉT munkavállalói oldalának szakszervezetei pénteken ismét tanácskoztak a helyzetről, és ezután azt javasolták, hogy ismét kezdjen működni a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájk Bizottság (KÖZDEMOSZ) - mint létező és a kormányzat által is elismert - jogintézmény, valamint hozzanak létre egy társadalmi érdekegyeztető kerekasztalt - közölték a szakszervezetek. 

    Tárgyaltak a vasárnapra és keddre meghirdetett tüntetésekről is. Erről a közleményben azt írták, hogy „az indokolt és jogszerű civil politikai törekvések jelentős része azonos a szakszervezeti célokkal, de vannak, amelyek eltérnek az érdekképviseleti céloktól és munkaformáktól”. Hozzátették: az OKÉT munkavállalói oldalát alkotó szakszervezetek - miközben üdvözlik a civil és társadalmi tiltakozó mozgalmakat - „a jog szabta keretek között és intézményes formában folytatják a közszféra dolgozóinak érdekvédelmét”, „hatalmi-politikai és pártpolitikai mozzanatok nélkül, és adott esetben a civil szervezetek kiemelkedő támogatásával”. 

    Jelezték azt is, hogy együttműködnek a versenyszféra munkavállalóit képviselő szakszervezetekkel, annak érdekében, hogy az egyesült nyomásgyakorló erő, a munkavállalói szolidaritás eredményes legyen valamennyi magyar munkavállaló javára.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újra működésbe lendülhet a KÖZDEMOSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector