Startlaphoz Csatlakozz!

Országszerte tiltakoztak az emberek,

Heteken belül újabb akció jöhet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 16. kedd, 17:01

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke interjút adott a Magyar Hírlapnak a hétfői demonstrációk kapcsán.

– Hány helyszínen demonstrálta és összesen mennyien vettek részt az akcióban?
– Ötvenkét helyszín, körülbelül ezerháromszáz autó és kétezerötszáz-háromezer ember.

– Mennyi szervezőre volt szükség?
– Országosan nagyjából harmincan dolgoztak az előkészületeken.

– Sok olyan szakszervezet is támogatásáról biztosította az elmúlt napokban a Ligát, amelyek nem a konföderáció tagjai. Ez csak elvi támogatást jelentett, vagy ők tevőlegesen is részt vettek a demonstrációban?
– Voltak, akik néhány helyszínen képviseltették is magukat, az MSZOSZ például öt-hat helyszínen volt jelen, de a többség csak elvi támogatást adott. Arra számítottunk egyébként, hogy a Liga adja a derékhadat az akcióhoz.

– Mikor derül ki, hogy lesz-e eredménye a megmozdulásnak?
– Kedden tárgyalunk a VKF-ben (a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma – a szerk.), és reméljük, hogy a kormány, illetve a munkaadók figyelembe veszik ezt a támogatottságot. Mert azt, hogy országszerte tiltakoztak az emberek, nem lehet elvitatni.

– Mi a következő lépés, ha nem lesz foganatja ennek az akciónak?
– Két-három héten belül újabb demonstráció lehet, azt még eldöntjük, hogy tüntetés lesz-e, vagy ehhez a mostanihoz hasonló akció. Sztrájkolni csak a végső esetben akarunk.

– Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, illetve annak vezetője, Székely Tamás a vasárnapi civil tüntetéshez csatlakozott. Mi erről a véleménye?
– Úgy látom, hogy Székely Tamás a politikai katedrán ugrál, rosszul teszi, mert lejáratja a szakszervezeti mozgalmat.

– A vasárnapi Kossuth téri tüntetés és a hétfői Liga akció után kedden ismét civil tüntetésre kerül sor, nem csoda, hogy egyesek „tiltakozáshullámról” beszélnek.
– Mi nem egyeztettünk erről senkivel, nem is kerestek meg ezek a szervezetek, hanem hosszú testületi ülések után határoztuk el a félpályás útlezárási akciót, és semmiféle politikai kinyilatkoztatást nem teszünk. Elzárkózunk a pártoktól és azoktól a civil szervezetektől is, amelyek politikai céllal vonulgatnak ki az utcára.

Forrás: Magyar Hírlap
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Heteken belül újabb akció jöhet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector