Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

Nagyobb a szabadság a szabadságolásban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 09:04

 Bizonyos feltételek esetén átvihető a szabadság 2015-re a Munka törvénykönyve szerint - mondta az InfoRádió Adóinfo című műsorában az RSM-DTM adószakértője.
 
   „Megváltozott a Munka Törvénykönyve, de még mindig sok munkáltatónak az van a fejében, hogy az esedékesség évében ki kell adni a munkavállalónak az összes szabadságot. Az MT módosításával enyhült ez a szabályozás- Fő pontja - ami tényleg jó megoldás és lehetőség arra, hogy a munkáltató ezt a szabadság-kérdést ne az utolsó pillanatban próbálja megoldani, ha egész évben nem sikerült neki kiadni vagy valamiért korlátozva volt a munkavállaló -, hogy bejött az életkor szerinti pótszabadság. Ennek az előnye, hogy a következő év végéig ki lehet adni, ha a felek erről írásban megállapodtak. A gyakorlat az, hogy van egy formanyomtatvány, amiben leírják, hogy XY-nak maradt három nap életkor szerint járó pótszabadsága, amit a jövő évben vehet ki” - hangsúlyozta Pentz Edina. 

   Az adószakértő hozzátette: „abban az esetben, ha valaki október 1-je után lép be a munkahelyére, az év végén még tart a próbaideje, - jellemzően akkor nem szokták elengedni szabadságra -, arra az időszakra is jár a szabadság, amit a következő év március 31-ig vehet ki. Van, ahol a kollektív szerződés engedélyezi, hogy a szabadság negyedét át lehet vinni a következő év március 31-ig. Az új Munka Törvénykönyv tehát kicsit nagyobb szabadságot enged a szabadságok tekintetében.”

Forrás: InfoRádió


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyobb a szabadság a szabadságolásban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector