Startlaphoz Csatlakozz!

A vállalat bezárja 13 boltját

A KDFSZ elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 14. szerda, 14:25

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját, amiben a magyar kormányra hárítják át a boltbezárások felelősségét. A Tesco hétfőn jelentette be, hogy bezárja 13 boltját, ezért 500 munkavállalójának megszűnik február 4-étől a munkahelye – írja az Origo.
 
  A KDFSZ szerint a Tesco anyavállalatánál felmerülő problémák és más országokban pl. Csehországban történő üzletbezárások felhívják a figyelmet arra, hogy a vállalatnál globális problémák vannak.

  A KDFSZ problémának tartja azt a vezetői magatartást, amikor a vezetőség nem tudja beismerni a hibáit, és nem vállalja fel rossz döntéseinek a következményeit sem – írja közleményében a szakszervezet.
 
  A KDFSZ azt kéri a Tesco vezetőségétől, hogy tárják a dolgozók elé a bezárások valódi okát, és nevezzék meg a kialakult helyzetért felelős vezetők nevét.
 
  A KDFSZ kilátásba helyezi egy békés megmozdulás megszervezését, amivel a multinacionális vállaltoknál évek óta felmerülő problémákra kívánja felhívni a figyelmet.
 
  Bubenkó Csaba a KDFSZ elnöke kiáll a vasárnapi zárva tartás mellett. A KDFSZ 2008-ban alakult és 1000 embert képviselnek – mondta egy korábbi ATV-nek adott interjújában a szakszervezeti vezető.
 
Kínos a Tesco viselkedése
 
   A Tesco nemcsak Magyarországon van bajban, hanem európai szinten is, a cég problémája egyedi vállalati probléma - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette, hogy kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni.

Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A KDFSZ elfogadhatatlannak tartja a Tesco kommunikációját .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector