Startlaphoz Csatlakozz!

A  dolgozók havi jövedelmének több mint harmada a pótlékokból jön össze

Egészségügy: alapbéresítik az előző ciklus többlépcsős béremelését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 10:11

 Folytatja a kormány 2016-tól a béremelést az egészségügyben – jelentette be Zombor Gábor államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából rendezett ünnepségen. Ám ennek részeként jövőre nem történne egyéb, mint hogy alapbéresítik az előző ciklus többlépcsős béremelését – írja a Népszabadság.

   Ennek keretében az orvosok átlagosan havonta 100-110 ezer forintot kaptak, a szakdolgozók pedig átlagosan 20-24 ezer forinttal keresnek többet, mint 2011 előtt. Ha ez a juttatás az alapbér része lesz, akkor azzal is jelentősen nőhet az érintettek fizetése. Most ugyanis a többletmunkáért járó pótlékokba nem számít bele a kiosztott extra pénz. Az egészségügyben dolgozók havi jövedelmének több mint harmada a pótlékokból jön össze.
 
   Nem csupán a pénzről, hanem a rendszerről is beszélt szerdán Zombor. A politikus az esemény után újságíróknak azt mondta, egyelőre semmilyen okát nem látja az egészségügy átszervezésével kapcsolatos határidők módosításának. Mint említette, a hét végéig megkapja az összesített adatokat a megyei és a fővárosi fórumokon született egyezségekről. Ezek segítségével készít javaslatot a szakállamtitkárság a kormánynak az ellátórendszer lehetséges átalakításáról.
 
   Lapunk úgy tudja: a kormány az államtitkárság javaslata alapján 3-4 elképzelésből választhatja majd ki, hogy a ciklus hátralévő részében mihez kezd az egészségüggyel. Ebben benne van az is, hogy megvizsgálják, mennyibe kerülne, ha a jelenlegi struktúra változatlanul marad, illetve mivel járna, ha a most zajló kapacitásszűkítő egyeztetések nyomán alakítják át a rendszert. Miként azt is megvizsgálják, hogy a két említett változat kombinációja lenne-e előnyösebb a kormány számára.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egészségügy: alapbéresítik az előző ciklus többlépcsős béremelését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector