Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnapi zárva tartás

Az OKSZ nem csatlakozik a VOSZ népszavazási kezdeményezéséhez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 09:14

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nem csatlakozik a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéséhez - derül ki az OKSZ honlapján közzétett válaszból, amelyet a szervezet Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkárának kérdésére adott.

    Dávid Ferenc korábbi, az OKSZ csatlakozási szándékát firtató kérdésére adott válasz szerint az OKSZ tagjai a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdésekben nem voltak egységes állásponton, és az utóbbi időszak fejleményei alapján úgy ítélik, hogy mára részben pártpolitikai üggyé is vált a kérdés.

    Az OKSZ tagjainak egységes állásfoglalása, hogy a pártpolitikai jellegű lépésektől távol tartja magát, a fennállása óta folytatott gyakorlatának megfelelően, így az OKSZ nem tud csatlakozni a népszavazási kezdeményezéshez - olvasható a szövetség honlapján.

    A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerdán azt közölte, hogy csatlakozik a VOSZ és a Liga Szakszervezetek által kezdeményezett népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtéshez a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény visszavonása érdekében.

    A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így 2015. március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként, így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az OKSZ nem csatlakozik a VOSZ népszavazási kezdeményezéséhez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector