Startlaphoz Csatlakozz!

„Segíti az egységesebb, pontosabb mindennapi munkát”

Kiderült, miért nem használhatnak bizonyos szavakat az EMMI dolgozói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 08. vasárnap, 15:34

Lapunk cikke után egy jobbikos képviselő feltette a kérdést, amire Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Még februárban a VS.hu birtokába került egy Emberi Erőforrások Minisztériumából (EMMI) származó belső e-mail arról, hogy a tárca egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI dolgozóit. Ezek helyett pedig másikat javasol.

   Így a szegény, szegénység helyett a rászorult, rászorultság, a fogyatékos helyett a ma már egyébként is használt fogyatékkal élő a megfelelő kifejezés. A stadion helyett pedig a fedett sportlétesítmény használandó.
 
   Akkor az EMMI a levél valódiságát elismerte: „A levél valóban a minisztérium munkatársainak készült, – s ahogyan ez más cég esetében is teljesen természetes – ez a belső szabályozási és eljárási rend része, segíti az egységesebb, pontosabb mindennapi munkát. Ebben az esetben nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy megfelelő szavakat, kifejezéseket használjanak a munkatársaink a kommunikációban.”
 
   Vágó Sebestyén, a Jobbik parlamenti képviselője írásban szintén megkérdezte Balog Zoltán minisztert ezekről. Balog megbízásából Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt. A politikus megerősítette azokat, amiket nekünk is írtak, kiegészítve azzal, hogy a hozzánk eljutott lista csak egy munkapéldány, az még „nélkülözi a minisztérium vezetőinek jóváhagyását”.
 
  Rétvári szerint „a tervezet célja nem bizonyos szavak tiltása, hanem az, hogy elfogadóbbá, érzékenyebbé tegye többek között a megváltozott élethelyzetben lévő emberek megítélését, és hogy egy kifejezés se sértsen egyetlen érintettet emberi méltóságában”.
 
   A jobbikos képviselő a stadion szóra is kitért írásbeli kérdésében, erre azonban nem kapott választ az államtitkártól.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kiderült, miért nem használhatnak bizonyos szavakat az EMMI dolgozói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector