Startlaphoz Csatlakozz!

Az egykori dolgozók 20 százaléka helyezkedett el más területen

Sikeres egyeztetések a Baumax és a KASZ között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 01. szerda, 08:52

Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közötti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók csaknem 20 százaléka már elhelyezkedett más területen - számolt be egyaránt a vállalat és a szervezet az MTI-nek.

     A Baumax barkácsáruház január végén bejelentette, hogy kivonul Magyarországról, a 14 áruházat sorban bezárják. A Baumax AG kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére közölte, hogy már mind a 14 üzletét bezárta Magyarországon, és a szakszervezettel folytatott tárgyalásoknak megfelelően a vállalat elsősorban eleget tesz a törvényi követelményeknek, valamint bizonyos esetekben speciális támogatást és lehetőségeket nyújt.

    Sáling József, a KASZ elnöke a Baumax-dolgozók sorsával kapcsolatban kifejtette: minden határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező érintett megkapja végkielégítését, és a 30 napos felmondási idő alatt még akkor is kap munkabért, ha nem lesz már munka az üzletekben.

    Hozzátette: a Baumax szintén kifizeti a ki nem adott szabadságokat, valamint a munkában töltött idő végéig 60 ezer forintos prémiumot ad minden üzletben dolgozó számára, tekintettel a végkiárusítások során megnövekedett forgalomra.

    Ezen felül a vállalat kitolta azon női alkalmazottak munkaviszonyát, akiknek a felmondástól számítva már csak mintegy 6 hónap volt a 40 éves munkaviszony betöltéséig, a nyugdíjba vonulásig - mondta.

    Az alkalmazottak továbbá szabadon választhattak, hogy felmondással, vagy közös megegyezés által szüntetik meg munkaviszonyukat. Utóbbi esetben sem éri semmilyen kár a dolgozókat, megkapják az őket illető járulékokat, a felmondási időre jutó keresetet, a végkielégítést, a szabadságmegváltást.

    A Magyarországról kivonuló Baumax áruházait az MMXH Kft., magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata veszi át.

    A Möbelix ügyvezető igazgatója - aki egyébként a Baumax egykori ügyvezető igazgatója - korábban már jelezte, hogy szeretné alkalmazni a volt Baumax-dolgozók egy részét, azonban ez nagymértékben attól is függ, hogy hol és milyen ütemben sikerül átalakítani a korábbi barkács- és építési áruházakat.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sikeres egyeztetések a Baumax és a KASZ között .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector