Startlaphoz Csatlakozz!

A közfoglalkoztatottak munkája nem hoz létre semmilyen értéket

A közmunka ellen tiltakozik egy volt polgármester

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 10. péntek, 14:22

Saját embernagyságú képének felgyújtásával tiltakozik az értelmetlennek és károsnak tartott közmunka ellen Németh István, a Baranya megyei Gyöngyfa község volt polgármestere – tudta meg a Népszabadság.

  Németh István január elején azért mondott le posztjáról, mert két hónap alatt megtapasztalta, hogy a közfoglalkoztatottak munkája nem hoz létre semmilyen értéket. A 150 lelkes Gyöngyfán az aktív korúak kétharmada – 35-40 ember – rendszeresen faluszépítő közmunkából él, s Németh lapunknak nyilatkozva azt állította, hogy semmi látszata ennek a tevékenységnek.
 
   Az országos visszhangot kiváltó lemondás után most amiatt demonstrál Németh, mert úgy véli, hogy a közmunkások által megművelt önkormányzati kertek egészségtelen és igazságtalan konkurenciát teremtenek a becsületesen dolgozó mezőgazdasági kisvállalkozóknak.
 
   Németh tudósítónk kérdéseire válaszolva így érvelt: az önkormányzati kertek 90 százalékos állami támogatással termelt és ez által olcsón kínált zöldsége elveszi a piacot az agrárvállalkozók elől. Ráadásul a kormány immár nemcsak a zöldségtermelésbe akarja bevonni a közmunkásokat, hanem az állattartásba is, és ez a gyakorlat előbb-utóbb a baromfi-, a sertés- és a tejtermelő vállalkozókat is ellehetetleníti, hisz újból olyan versenytársakkal kell megküzdeniük, akiket az állam 80-90 százalékban dotál. Németh nem érti, hogy az egyenlő versenyfeltételeket elváró unió miért tűri el ezt, hisz a közösség számára is egyértelmű kell legyen: a közmunkára épülő gazdaságok tönkretehetik az agrárvállalkozókat.
 
   A gyöngyfai férfi szerint a mezőgazdasági közmunkaprogramokra költött pénzt inkább a kezdő ős- és kistermelők támogatására és képzésére kellene fordítani. Németh egyébként 30 éve mezőgazdasági vállalkozó, jelenleg nyugdíj mellett öt tehenet tart, s azok tejéből joghurtot és 28-féle sajtot készít. A volt polgármester a Parlament előtti képégetéssel azt akarja üzenni a politikai vezetésnek és a választóknak, hogy a mezőgazdasági közmunka megfojtja az agrárium kistermelőit.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közmunka ellen tiltakozik egy volt polgármester.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector