Startlaphoz Csatlakozz!

Hiába nyert a szakszervezet?

Nincs fedezet a cafeteria kifizetésére az egri kórházban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 16. csütörtök, 10:24

Az egri Markhot Ferenc Kórház költségvetésében nincs fedezet a cafeteria kifizetésére, mivel 1,2 milliárd forint kifizetetlen szállítói tartozást kezel az intézmény, és ennek összege folyamatosan emelkedik - tájékoztatta a kórház megbízott főigazgatója szerdán az MTI-t.

    Tóth Ildikó ezt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) keddi tájékoztatására reagálva közölte. A MaSZSZ közlése szerint jogerősen is pert nyert a szakszervezet az állam ellen, az ítélet értelmében kétszázmillió forintnyi cafeteriát kap az egri kórház mintegy 1500 dolgozója, aki két éve, az intézmény állami kézbe kerülése óta nem kapta meg a béren kívüli juttatást. Az Egri Törvényszék jogerős döntése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben dolgozó minden alkalmazottra érvényes - tudatta a MaSZSZ. Az érdekképviselet azt írta: a munkáltató a kórház két évvel ezelőtti állami kézbe vételekor úgy gondolta, a korábbi fenntartóval kötött szerződéseket nem kell betartania, így a cafeteria-megállapodás sem érvényes az új tulajdonosra. Felidézték, hogy ezt a dolgozók sérelmezték, és öt munkavállaló jogi segítséget kért a szakszervezettől, amely pert indított.

    A kórház megbízott főigazgatója hangsúlyozta: még nem kapták meg az ítéletet, így csak a szóbeli kihirdetés alapján tudnak véleményt mondani. Ennek alapján úgy látják, a szóban forgó ítélet csak arra az öt dolgozójukra terjed ki, aki a pert indította. Azaz nincs arról szó, hogy kétszázmillió forintot ítélt volna meg a bíróság a szakszervezet keresete alapján - olvasható a főigazgató közleményében.

    Felidézte: a kórház évekkel korábban kft.-ként működött, és mivel ebben a formában nem tudtak 13. havi bért fizetni dolgozóiknak, ennek kiváltására vezették be a cafeteria-rendszert. A 2013. április elsején állami tulajdonba került kórház pedig megörökölte az elődszervezet jogait és kötelezettségeit.

    Tóth Ildikó ugyanakkor rámutatott: téves az a feltételezés, amely szerint az állam kötelessége a szakszervezet által leírtak szerint a kifizetés forrását biztosítani. Ezt az intézménynek saját hatáskörben kellene megteremtenie, ezért tárgyalást folytatnak majd a dolgozókkal, ismertetik a kórház álláspontját, és meghallgatják a dolgozók véleményét - írta.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nincs fedezet a cafeteria kifizetésére az egri kórházban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector