Startlaphoz Csatlakozz!

Eurobarométer

Sok magyar fiatal bizonytalan abban, hogy lesz-e munkája

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 25. szombat, 07:21

Magyarországon az uniós átlagnál bizonytalanabbak a diákok abban, hogy az oktatásuk befejezése után találnak-e munkát – derül ki egy friss Eurobarométer-kutatásból, melyet a Világgazdaság ismertetett.

  A kutatásban közel 13 500 tizenöt és harminc év közötti uniós állampolgárt kérdeztek meg, 500-at Magyarországról. Hazánkban 65 százalék gondolja azt, hogy el tud helyezkedni, az EU-ban viszont közel tíz százalékponttal jobb az arány. Mindez azt sugallja: Magyarországon továbbra is komoly problémák vannak a munkaerő-piacon vagy az oktatásban annak ellenére, hogy az unióban elméletileg nálunk javulnak az egyik leggyorsabban a foglalkoztatási folyamatok.
 
 A hazai munkapiacot a fiatalok mégsem látják annyira borúsan. Tíz megkérdezettből alig kettő gondolja azt, hogy az álláskereséssel kapcsolatos legfőbb probléma, hogy nem talál hosszú távú vagy stabil munkahelyet. Majdnem ugyanennyien jelölték meg azt, hogy nincs a közelükben munka, ami miatt el kell költözniük. Az unióban a fiatalok csaknem harmada tartja a legnagyobb problémának a stabilitás hiányát.
 
  Hiába lehet találni viszonylag stabil munkahelyet, ha a bérekkel elégedetlenek vagyunk. A fiatalok 17 százaléka Magyarországon a fizetés szintjét tartja a legnagyobb problémának, az unióban azonban csak 12 százalék jelölte meg ezt a problémát az első helyen. Vagyis a bérekkel kapcsolatos feszültség továbbra is érzékelhető hazánkban, részben emiatt döntenek úgy sokan, hogy külföldre mennek dolgozni. A magyarok 26 százaléka nem fél semmitől, ha állást kell találnia, az EU-ban pedig 19 százaléknak nincsenek aggodalmai, ha az álláskeresésre gondol.
 
  Az Európai Unió jelenleg nagy problémának látja a fiatalkori munkanélküliséget, amelyre létrehozták az ifjúsági garancia programot. Ennek célja, hogy jelenleg 7,5 millió munkanélküli fiatalnak segítsék a továbbképzését.

Forrás: Világgazdaság


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok magyar fiatal bizonytalan abban, hogy lesz-e munkája.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector