Startlaphoz Csatlakozz!

Kétmilliós maximum

Eltörölnék az állami vezetők bérplafonját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 13. hétfő, 08:28

 Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke interjút adott múlt héten a Napi Gazdaságnak, amelyben az állami vezetők fizetésének jelentős mértékű emeléséről tett említést.

  Domokos szerint az ÁSZ által készített javaslatcsomag legösszetettebb része a köztulajdonban álló cégek vezetőinek javadalmazásának módosítása. A felvetés szerint ugyanis az érintettek bérezését közelíteni szükséges a magánszféra cégvezetőinek fizetéséhez, aminek egyik eszköze az lenne, hogy a lehetségesen adható prémium összegét bevonnák az adott vezető fizetésébe. Ez pedig nem jelent mást, minthogy eltörölnék a gazdasági válságra való hivatkozással bevezetett 2 millió forintos bérplafont a MÁV, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vagy a Szerencsejáték Zrt. és más hasonló cégek vezetőjének esetében.
 
A nagyobbik kormánypártnak egyébként már eddig is meggyűlt a baja a bérmaximalizálás intézményével.

 Az MSZP már 2011-ben kifogásolta, hogy egy kiskapu kihasználásának segítségével Szijjártó Péter és Budai Gyula minden hónapban beveri a fejét ebbe a két millió forintos bérplafonba. A másik emlékezetes eset az volt, amikor a kormány körömszakadtáig küzdött azért, hogy a bérplafon Simor Andrásra, a Magyar Nemzeti Bank akkori elnökére is vonatkozzon. Holott az Európai Unió egyik fontos gazdaságpolitikai alapelve a jegybanki függetlenség, amibe a jegybank elnökének fizetésének csökkentése nehezen illeszthető bele.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Eltörölnék az állami vezetők bérplafonját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector