Startlaphoz Csatlakozz!

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ:

Tovább dolgozik 14 nyugdíjas pedagógus a szombathelyi Aranyhíd központban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 23. hétfő, 11:00

 Továbbfoglalkoztat 14 nyugdíjas szakembert a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - közölte a Klik sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.
 
    Lövei Tünde közleménye szerint a szombathelyi intézményben a korábbi tanévekben a tanórai és a fejlesztő foglalkozásokat a szakemberek csak jelentős mennyiségű túlórával és nyugdíjasok bevonásával tudták ellátni.

    Hozzátette: a Klik új státusokat biztosít a fejlesztési feladatok ellátásához, betöltésüket azonban nehezíti a megyében jellemző szakemberhiány. Az intézményfenntartó ezért továbbfoglalkoztatja a 14 elismert, több évtizedes tapasztalatot felhalmozó nyugdíjas szakembert, hogy a megfelelő gondozás folyamatos legyen az iskolában.

    A sajtófőnök tájékoztatása szerint a tanévet megelőzően a nagy költségigényű terápiák finanszírozását újra kellett tervezni. A Klik a szombathelyi önkormányzattal összefogva teremti elő a szükséges forrásokat a költséges terápiás foglalkozásokra. A gyermekek érdekében létrejött együttműködésnek köszönhetően tervezhetővé vált a 1,2 millió forint éves költségű lovasterápia is - hangsúlyozta.

    Lövei Tünde azt írta, a tankerület és a városvezetés az intézmény vezetőivel együtt napokon belül teljes körű tájékoztatást ad az érintett tanulók szüleinek, és ismertetik a tanévkezdés során tapasztalt nehézségek megnyugtató megoldásait.

    Sajtóhírek szerint tanév elején derült ki a szülők számára, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, nevelését, oktatását végző Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban több terápia is megszűnt. Az iskolában 17 szakirányú végzettségű gyógypedagógusra lenne szükség, de az év elején csak négy helyet töltöttek be.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tovább dolgozik 14 nyugdíjas pedagógus a szombathelyi Aranyhíd központban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector