Startlaphoz Csatlakozz!

Május 1.

A megszorítások és a munkanélküliség ellen tüntettek több európai országban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 02. péntek, 09:35

Tízezrek tüntettek csütörtökön Párizsban a munka ünnepe alkalmából a francia kormány takarékossági politikája ellen. A CGT szakszervezeti szövetség felhívására csak Párizsban 65 ezren vonultak fel délután, de hasonló tüntetések voltak Marseille-ben, Toulouse-ban és Lille-ben is.

    A múlt évhez hasonlóan a mérsékeltnek számító szakszervezeti szövetségek, a CFDT és az UNSA, idén sem vettek részt a kifejezetten kormányellenes megmozduláson. A dpa német hírügynökség szerint ezek a szövetségek alapvetően helyesnek tartják a kormány törekvéseit a költségvetési hiány csökkentésére, a legújabb, több mint 50 milliárd eurós takarékossági programnak is csak egyes elemeit kritizálják. A két szakszervezet idén "szolidárisabb Európát" követelve vonult utcára. 

    A rekord munkanélküliség sújtotta Spanyolország nagyvárosaiban mintegy 70 ezren tüntettek csütörtökön a munkahelyek hiánya ellen. A görögországi Athénban és Szalonikiben húszezren vonultak utcára a megszorítások ellen és egy szociálisan érzékenyebb Európai Unióért. Az észak-olaszországi Torinóban anarchisták kisebb csoportja összetűzött a rendőrséggel a május 1-jei felvonuláson. 

    Milliók vettek részt a kubai nagyvárosokban rendezett ünnepi nagygyűléseken és felvonulásokon. Havannában Raúl Castro elnök 600 ezer ember előtt mondott beszédet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megszorítások és a munkanélküliség ellen tüntettek több európai országban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector