Startlaphoz Csatlakozz!

A LIGA Szakszervezetek a konvergenciaprogramról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 19. kedd, 09:26
A LIGA Szakszervezetek mai elnökségi ülésén áttekintette és értékelte Magyarország 2016. évi költségvetési tervezetét és konvergencia programját, és a következő határozatokat hozta.

A LIGA Szakszervezetek továbbra sem támogatja az egykulcsos személyi jövedelemadót, és felszólítja a kormányt, hogy az 1% pontos SZJA csökkentést csak átlagbér alatt keresők érvényesíthessék, valamint a fennmaradó összeget az életpályamodellel vagy más egyszeri bérjellegű juttatással nem támogatott ágazatok számára, bérfejlesztés céljára tegye elérhetővé.
 
A LIGA kezdeményezi, hogy a költségvetés benyújtásával haladéktalanul kezdje meg a kormány a 2016. évi bértárgyalásokat a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma keretein belül.
 
A LIGA ismét kezdeményezi, hogy a kormány tegyen intézkedéseket arra vonatkozóan, hogy a költségvetési megszorítások a minimálbéren élőket ne érintsék, ugyanakkor a minimálbér belátható időn belül felzárkózzon a mindenkori létminimumhoz.
 
A LIGA kezdeményezi, hogy a közmű társaságok által megfizetett közmű(vezeték)adó, ne érintse a közműszolgáltatók eredménymutatóit, a társaságokra kivetett újabb adók terhei ne a munkavállalókon legyenek behajtva.
 
A LIGA kezdeményezi, hogy a kormány a közmunkaprogramra fordítani tervezett többletforrást a piaci foglalkoztatás támogatására fordítsa, egyúttal felszólítja a kormányt, hogy a közmunkásként „visszafoglalkoztatott" közalkalmazottak esetét vizsgálja ki és státuszukat megnyugtatóan rendezze:
 
A napokban nyilvánosságra került információk szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ alá tartozó intézményekben az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt a közmunkában foglalkoztatottak száma, amely azonban nem a tartósan munkanélküliek munkához juttatását segítette, hanem alkalmazásukra valójában „visszafoglalkoztatás" keretében került sor. Ez az eljárás ugyan költséghatékony a KLIK számára, valójában azonban mérhetetlenül cinikus, etikátlan, és valószínűleg törvénysértő is.
 
A KLIK eljárása éppen ezért tarthatatlan. A közmunkás kiszolgáltatottság összehasonlíthatatlan a közalkalmazotti státusz nyújtotta jogbiztonsággal. A KLIK intézményeiben dolgozó – nem pedagógus – munkavállalók bére mérhetetlenül megalázó, ennél csak – az ugyanezen munkáért – járó közmunkás „bér" elfogadhatatlanabb.
 
A LIGA Szakszervezetek elvárja a felelős minisztertől, hogy saját hatáskörében eljárva haladéktalanul szüntesse meg ezt az elfogadhatatlan gyakorlatot, keresse és nevezze meg, vonja felelősségre az ezért felelős hivatalnokot, s intézkedjen az érintettek eredeti munkaviszonyának visszaállítása érdekében! 
 
 
LIGA Szakszervezetek

2015. május 18.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A LIGA Szakszervezetek a konvergenciaprogramról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector