Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetség közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 31. kedd, 16:42
Vajon mennyit fizetne azért a Magyar Kórházszövetség elnöke, hogy előbbre kerüljön saját kórházának várólistáján?

    A Magyar Kórházszövetség azt javasolja, hogy a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál is legyen lehetőség a fizetős betegek soron kívüli ellátására a várólistás műtétek, diagnosztikai ellátások során. (Az intézmények többsége ugyanis az OEP által engedélyezettnél lényegesen több beavatkozást meg tudna csinálni…?)

    Azaz: reális lehetőségnek látják, hogy ha valaki ki tudja fizetni a műtétjét, várakozás nélkül megtehesse azt az állami egészségügyön belül is. A bevételből pedig az orvosok és a nővérek többlet jövedelemhez juthatnának… A Szövetség az Egészségügyért - Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége véleménye szerint nem igazságos, hogy aki egyébként is több egészségügyi járulékot (adót) fizet, aki egyébként is nagyobb részt vállal az egészségügyi rendszer fenntartásából, az csupán azért, mert képes rá, külön fizessen a beavatkozásokért.

    Így többek között a jól fizetett csúcsmenedzserek, s közéjük tartoznak a kórházi főigazgatók is… S az pedig egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a nagyobb jövedelem a gyógyulásban előnyt jelenthessen! Véleményünk szerint elkerülhetetlen, hogy - évtizedes forrás csökkentés után – végre többlet bevételhez jussanak a kórházak, rendelőintézetek, méghozzá külső forrásból. Szinte minden európai országban jelentősek a várólisták, a sorban állások.

    A magyar fogászat – állami támogatás nélkül, önerőből - évtizedes munkával, felismerve ezt, Európa egyik fő ellátórendszerét építette ki. Ehhez hasonlóan a magyar egészségügy többi területe is hasonló módon járhatna el. Megfontolandó, hogy a fogászatnak juttatandó milliárdos támogatást, vagy ahhoz hasonló nagyságrendű támogatást a magyar orvoslás országhatárainkon túli népszerűsítésére, a szabad kapacitások „eladására" fordítsanak.  (OS)
2012. január 31.

Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetségének elnöksége

Kiadó: Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetség közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector