Startlaphoz Csatlakozz!

MSZP:

Több a munkanélküli, mint a kormányváltáskor

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 05. csütörtök, 12:42

Ma 170 ezerrel több a munkanélküli Magyarországon, mint a pénzügyi-gazdasági válság 2008-as kezdetekor, és csaknem 30 ezerrel több a kormányváltáskor mértnél - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

    A politikus, a parlament foglalkoztatási bizottságának elnöke közölte: a tavalyi év végén és a 2012 elején tapasztalt 11,6 százalékos munkanélküliségi ráta is nagyobb az egy évvel korábbinál. Ráadásul - folytatta - a munkanélküliség átlagos időtartama csaknem másfél év, miközben az ellátás időtartamát a kormány kilencről három hónapra csökkentette.

    Arra is felhívta a figyelmet, hogy a foglalkoztatottak száma 2008 őszén több mint 3,9 millió volt, ma viszont több mint százezerrel kevesebben dolgoznak ennél, és a foglalkoztatás a kormányváltás óta is csak a statisztikai hibahatáron belüli növekedést mutat.

    Gúr Nándor szólt arról is, hogy bár a három évvel ezelőtti 73 ezer forintról mostanra 93 ezerre nőtt a minimálbér összege, annak nettó értéke - az adóváltozások miatt - valójában nem emelkedett, ugyanakkor a változás lényegesen több terhet rakott a munkaadókra.

    Az MSZP alelnöke végezetül arról is tájékoztatott, hogy miután Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem nyolcszáz pedagógus hónapok óta nem kapta meg fizetésének egy részét - a túlórapénzt és a helyettesítésért járó összeget -, a munkaügyi hatósághoz fordul, hogy ugyanúgy lépjen fel az ügyben a megyei intézményfenntartóval szemben, mint magánvállalatok esetében tenné.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több a munkanélküli, mint a kormányváltáskor.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector