Startlaphoz Csatlakozz!

Melyek a Nemzeti Pedagógus Kar és az Etikai Kódex céljai?

„A fórumokon elsősorban azt szeretném képviselni, hogy a pedagógusok lelkiismeretesen és sokat dolgoznak. Minden erőmmel azon leszek, hogy ne kelljen állandóan védekező pozícióba állnunk, és megmagyaráznunk azt, hogy a mi munkánk nem csak a megtartott órákból áll” - fogalmazta meg  az edupress.hu oldalán Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, aki a pedagógusok leterheltségéről, az NPK és az Etikai Kódex céljairól beszélt.

Bővebben




Szigorodnak a külföldiek munkavállalásának feltételei Pekingben

 Megszigorították a külföldiek, különösen a tanárok munkavállalásának követelményeit a kínai fővárosban, ahol több mint 37 ezer külföldi dolgozik tartósan - jelentette a kínai média a pekingi önkormányzatra hivatkozva kedden.

Bővebben




Késedelmi kamat jár, ha később kapjuk a fizetést

Előfordult már veled, hogy késve kaptad meg a fizetésedet? Tudtad, hogy ilyen esetben késedelmi kamat járhat? – olvasható a narancsjuice.hu oldalán.

Bővebben




Zárolhatják a feledékeny pénztártagok számláját

Személyesen kell azonosítani magukat az önkéntes pénztártagoknak és azok munkáltatóinak legkésőbb 2014. december 31-ig. Aki ezt nem teszi meg, azzal előfordulhat, hogy nem tudja használni egészségkártyáját és gyógyszertárban nem tud fizetni vele – írja az Origo.

Bővebben




Nem csökkent érdemben a munkaügyi papírhalom

A 2011-ben közzétett „Magyar Munkaterv” egyik, ha nem is a leglátványosabb célkitűzése az volt, hogy a kapcsolódó adminisztrációs kötelezettségek csökkentésével is elősegítse a hatékony foglalkoztatást. Három év elteltével egyelőre csak kisebb részeredmények születettek, a nagy áttörésre még várni kell. Eközben egyes területek szabályozása is bizonytalan, ami az egyik oka annak, hogy továbbra is rengeteg cég adminisztrációja bizonyul hiányosnak a munkaügyi ellenőrzések során – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Nemzetközi aggódás a magyar tűzoltókért

A Visegrádi Négyek (V4) tűzoltó szakszervezetei szeptember 10-13-ig tanácskoztak Lengyelországban. A rendezvény Krakkóban és térségében, több helyszínen zajlott. Magyarországot a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) négyfős delegációja képviselte – írja a langlovagok.hu.

Bővebben




Így kezdjünk neki a lakáshitel támogatásnak

   Sokan, sokfelől közelítenek a lakáshitel támogatás megvalósításához. Tanulmányozhatjuk a törvényeket, aztán kiderülhet, hogy problémánk lesz az átutalással. Bekérhetünk dokumentumokat a dolgozóktól, aztán lehet, hogy olyan munkatársainkra terheltünk plusz feladatot, akik nem is lesznek erre jogosultak. A hitelező vagy a juttatást indító pénzintézettel egyeztessünk először? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Sokan jönnének haza, ha látnák, van miért

Mit jelent magyar diáknak lenni Londonban? Hogy lehet oda kikerülni és ott helytállni? Mennyi pénz kell hozzá? Londonban tanuló magyar diákok meséltek a HVG-nek felvételiről, ami nincs, elköltözésről, nehézségekről, egy az itthonitól sok mindenben különböző oktatási szemléletről és saját kilátásaikról.

Bővebben




Semmi nem indokolja a sofőrök kamerás megfigyelését a Volán járatain

Semmi nem indokolja, hogy kamerával figyeljék meg a sofőröket a Volán járatain – véli a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. Dobi István szerint mivel ezt csak néhány járaton alkalmaznák, így az utasokban előítélet alakulhat ki a buszvezetővel szemben. Az érdekvédők szerint inkább a sofőröket ért atrocitások miatt kellene kamerákat tenni a buszokra.

Bővebben




Családi pótlék Németországból

Németországban azon uniós munkavállalóknakis jár a családi pótlék, akik gyermekeiket otthon hagyták. Ez egészen busás összeg is lehet magyar szemmel, hiszen két gyerek után közel 120 ezer forintnyi juttatást lehet kérni. Ráadásul négy évre visszamenőleg is jár a pénz. A német támogatásra egyre több ott dolgozó kelet-európai vendégmunkás harap rá, a támogatásra utazókat igyekeznek kiszűrni a nyugati államok – olvasható a HVG-ben.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector