Startlaphoz Csatlakozz!

A Visegrádi Négyek tűzoltó szakszervezetei közös nyilatkozatot fogadtak el

Nemzetközi aggódás a magyar tűzoltókért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 17. szerda, 13:29

A Visegrádi Négyek (V4) tűzoltó szakszervezetei szeptember 10-13-ig tanácskoztak Lengyelországban. A rendezvény Krakkóban és térségében, több helyszínen zajlott. Magyarországot a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) négyfős delegációja képviselte – írja a langlovagok.hu.
 
  A cseh, szlovák, lengyel és magyar tűzoltók a négy nap során átbeszélték a hivatásukat érintő aktuális kérdéseket, problémákat. Legfőképpen a munkaidőre vonatkozó uniós direktívákról, az egészségügyi és szociális rendszerekről, a bérek helyzetéről, a nyugdíjba vonulás feltételeiről cseréltek eszmét. Szó esett a nők szerepeiről, feladatairól a tűzoltóságoknál, a politikai változások tűzoltókra gyakorolt hatásairól, a védőfelszerelésekről.
 
  A szakszervezeti vezetők közös nyilatkozatban adtak hangot aggodalmuknak a magyar tűzoltók miatt, akik elvesztették a korábbi kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségüket, egyre sűrűbben kénytelenek idő előtt elhagyni hivatásukat egészségügyi, etikai, "fegyelmi" ügyeik, és esetleges politikai beállítottságuk miatt. A V4-ek képviselői kategorikusan elutasítják a magyar szakszervezetek ellen irányuló diszkriminatív fellépéseket is.
 
  A tanácskozás részvevői kinyilvánították, továbbra is harcolni kell, hogy a V4-ek tűzoltóságainál a műszaki felszereltség és anyagi megbecsülés elérje az Európai Unió régi tagországaiban lévő szintet.
 
  Antalfi Zsolt, a HTFSZ alelnöke a Lánglovagok.hu érdeklődésére elmondta: a magyar viszonyokhoz képest öröm volt látni a lengyel tűzoltóság és szakszervezet vezetői közötti jó együttműködést, összhangot. A cseh, szlovák és lengyel kollegák értetlenül fogadták a magyarországi állapotokról szóló beszámolókat. 
 
Forrás: Lánglovagok.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nemzetközi aggódás a magyar tűzoltókért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector