Startlaphoz Csatlakozz!

Szomorú vasárnap

 A hetedik napon ezentúl majd minden család leülhet az asztal köré délben, és ha megvolt az ebéd, jöhet a társas. A kérdés csak az, hogy mi kerül a tányérokba, és hogy a Gazdálkodj okosan! vagy a Ki nevet a végén? lesz a família kedvence. A boltok hétvégi nyitva tartásának szabályozásával családok tízezrei szegényedhetnek el, és további százezrek alapvető jogait veszi semmibe a törvénytervezet. A károk felbecsülhetetlenek – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Felháborodtak a közszolgák

Egyáltalán nem keresnek olyan jól, mint azt hiszik róluk – áll a közleményükben. Van, akinek tíz éve változatlan a bére, miközben napi 9-10 órát dolgozik.

Bővebben




Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: Követeljük, hogy a közszolgálat minden szektorában biztosítsa a kormány legalább a 2008. évi reálkereseteket!

Örömmel hallgatjuk, olvassuk a közmédia folyamatos pozitív híreit, melyek szerint az elmúlt év átlagos bérnövekedése az 5 %-ot is meghaladta. A közszolgálati dolgozók ezek után joggal kérdezik, hogy ők miért maradnak ki – egyesek már 10 éve – a béremelésekből. Állami és önkormányzati dolgozók egyre nagyobb hányada csúszik a megélhetési küszöb alá, pedig hosszú ideje napi 9-10 órát dolgoznak.

Bővebben




A közmunkás már ne is reméljen jobb életet

Nincs kiút: aki egyszer közmunkásnak áll, az nagy valószínűséggel az is marad – ez a lesújtó összkép rajzolódik ki az Esély Labor által megkérdezett közmunkások válaszaiból. Az egy éve közmunkából élők 90 százaléka nem hiszi, hogy lesz még bejelentett, fizetett munkája – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Tízezren kerülhetnek utcára Orbánék miatt

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására is kevesebbet költene jövőre a kormány. Ennek nyomán sokan veszíthetik el a munkahelyüket. Emiatt a szakszervezet végső esetben kész utcára vinni a kerekes székeseket. Tízezer megváltozott munkaképességű ember kerülhet utcára, mert a költségvetés tervezete szerint ötmilliárd forinttal kevesebbet szánnak jövőre a foglalkoztatásuk támogatására – tudta meg a Népszabadság Király Andrástól, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 elnökétől.

Bővebben




Mi legyen a maradék magánnyugdíjpénztárakkal?

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetői szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú működőképességének megőrzését.

Bővebben




Munkarend, időarányos szabadság

Mi a javasolt szabályos megoldás abban az esetben, ha a termelés egy műszakban, 8 vagy 12 órában folyik naponta, de szükség van arra, hogy hétvégén is rendszeresen folytatódjon a munka? – a kérdésre a munkajog.hu keresi a választ.

Bővebben




Újabb tüntetést szerveznek a Kossuth térre

A 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport újabb, nagy közös tüntetést hirdet 2014. december 14-én, vasárnap 16 órára, a Kossuth térre. A tüntetés a költségvetési törvény elfogadását megelőző napon less – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Minimálbér: egyre távolabb a megállapodástól

A kormányra hárulhat a jövő évi minimálbér megállapításának feladata, amennyiben a szakszervezetek nem tudnak megegyezni a munkáltatókkal a holnap sorra kerülő újabb tárgyaláson.

Bővebben




A közmunka a leghatástalanabb fegyver a munkanélküliség ellen

Egy vagyont költ a kormány az egyre terebélyesedő közfoglalkoztatásra, pedig egy rakás más lehetősége is lenne. A közmunka mellett erősen megkurtított költségvetésű foglalkoztatáspolitikai programok az elmúlt években sokkal hatékonyabban segítették álláshoz a munkanélkülieket, mint a közfoglalkoztatás. Van köztük képzés, bértámogatás, de még hitellel kombinált vállalkozási támogatás is.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector