Startlaphoz Csatlakozz!

Nagyot ment tavaly az online álláspiac

A folyamatos növekedés mellett a diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetőségek aránya is megugrott – értesült az fn.hir24.hu.

Bővebben




A német minimálbér tranzit esetén is jár a külföldi szállítmányozó cégek alkalmazottainak

Németországban az óránkénti bruttó 8,5 eurós (mintegy 2700 forint) minimálbér a külföldi szállítmányozó cégek alkalmazottainak is jár, amíg német területen végeznek munkát, akkor is, ha csupán átutaznak az országon - közölték az MTI-vel csütörtökön a német vámhatóságnál és a pénzügyminisztériumban.

Bővebben




Még mindig olcsóbb a cafeteria mint a munkabér

A béren kívüli juttatások 200 ezer forintos keretig nem változtak, ám efelett durva módosítások léptek életbe 2015. január elsejétől, azonban még mindig megéri cafeteriát adni a dolgozóknak. Továbbra is sláger az adómentes lakáshitel támogatás, azonban olyan komoly adminisztrációval jár, hogy kétszer is érdemes meggondolni belevágunk-e – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Magyarország is örülhet a gazdasági migránsoknak

 Összesen 343 millió eurót, vagyis közel 109 milliárd forintot utaltak Magyarországra a külföldön munkát vállalók 2013-ban. Ez a nettó összeg, tehát már levontuk azt, amit a más országokból érkezők utaltak el tőlünk – írja az Origo.

Bővebben




A migráns munkavállalók tájékoztatását segítik a szakszervezetek

A migráns munkavállalók tájékoztatását segíti a Liga Szakszervezetek, valamint a brit és román érdekvédelmi képviseletek szervezésében megvalósult projekt, amely során információs kiadványokban ismertetik az Egyesült Királyságba készülő munkavállalókat megillető jogokat – közölték a szervezők csütörtökön Budapesten a program zárórendezvényén.

Bővebben




Változtak az ekho bevételi értékhatárai

Változtak az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) bevételi értékhatárai 2015-től - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Bővebben




Évente egy hónapnyi munkaórát veszítünk ingázással

 Az európaiak átlagosan 45 percet töltenek naponta munkába járással, ami évente 180 órát jelent, vagyis több mint egy hetet vesztegetnek el a lakóhelyük és a munkahelyük közötti ingázással. Holott a tömegközlekedés monotonitásából adódóan és a modern technológiai eszközöknek köszönhetően az utazásra fordított időt könnyedén hasznos időtöltéssé változtathatnák – olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Akadozó diplomamentés

 Ötvenezer fiatal nem rendelkezik a diplomájához szükséges nyelvtudással, az alapismeretek híján sokan még a tavaly szeptemberben indult diplomamentő program ingyenes nyelvtanfolyamaira sem kerülhetnek be. A lesújtó eredmények fényében meghosszabbították a programot, márciustól magasabb óraszámú felkészítő kurzusokra is jelentkezhetnek a „majdnem diplomás” fiatalok – írja a Népszava.

Bővebben




Érdemben változott a táppénz szabályozása

Idén másként kell kiszámolni a táppénz összegét, és másként kell meghatározni az ellátások naptári napi alapját. Írásunk számos példával magyarázza el a módosítások lényegét – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Az ösztöndíjas foglalkoztatás

A munkáltatónak érdeke fűződik ahhoz, hogy a gazdasági tevékenysége eredményes folytatásához szükséges létszámú és képzettségű munkaerő álljon rendelkezésre. A munkáltató szakemberszükségletét a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) alapján több módon is biztosíthatja: tanulmányi szerződés kötése útján (Mt. 229. §), tanulmányok folytatására irányuló polgári jogi szerződés kötése útján (amelyet a polgári jog szerződési joga szabályoz). A jogszabályok az Mt. szabályozási körén túl is támogatják a szakképzett, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkaerő elhelyezkedését, amelynek egyik eszköze a támogatott ösztöndíjas foglalkoztatás – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector