Startlaphoz Csatlakozz!

Lényegesen korlátozták a rendvédelmi dolgozók szakszervezeti jogait

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) a hatálya alá tartozókra vonatkozólag a Munka törvénykönyvében foglalt szabályoknál lényegesen szigorúbb szabályokat állított fel. Korlátozott a szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely szabad megválasztásához való joguk, a véleménynyilvánítási szabadságuk, a gyülekezési joguk, valamint az egyesülési joguk. Próbaidejük akár 12 hónap is lehet.

Bővebben




NAV-életpályamodellről tárgyalt az NGM

Ma tárgyalóasztalhoz ült a gazdasági tárca vezetése és a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnöksége. A bérfeszültséget is rendező NAV-életpályamodellről egyeztettek – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A dolgozókkal fizettetik meg Orbánék döntését

A vasárnapi zárva tartás miatt nem kapnak béremelést az Auchan dolgozói – mondták el a Népszabadságnak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) vezetői, akik szerint az áruházlánc a jogszabályváltozásokra hivatkozva nem akarja idén emelni az alkalmazottak fizetését.

Bővebben




Durván alulfizeti dolgozóit a CBA

Az országos kiskereskedelmi hálózatok közül a CBA fizeti a legkevesebbet, a legtöbbet az Aldi dolgozói viszik haza. A nemzeti hálózatnál gyakori a minimálbér-közeli fizetés. Nyereséget csak a CBA és két diszkont társaság tudott elérne. A Tesco kiutálásával sokat vesztene a központi költségvetés is. Ágazati elemzés a Figyelőtől.

Bővebben




Munkahelyváltásnál ne égessünk fel minden hidat

Van az úgy, hogy kénytelenek vagyunk lecserélni korábbi munkáltatónkat. Jogász, pszichológus és munkaerő-piaci tanácsadó mondja el, mit mérlegeljünk ilyenkor – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




A Hay Group szerint Magyarországon az európai átlagot meghaladó reálbér-növekedés várható

Magyarországon  az európai átlagnál nagyobb reálbér-növekedés várható idén a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint.

Bővebben




Hogyan válasszuk meg a munkavégzés jogi kereteit?

Napjainkban munkát végezni számos jogi formában lehet. A napi nyolc órára, határozatlan időre kötött munkaszerződés mellett egyre szaporodnak az atipikus munkaviszonyok és a munkajog hatályán kívül eső foglalkoztatási formák. Tekintsük át röviden, milyen főbb szempontok alapján választhatja meg a munkáltató az adott feladathoz a legkedvezőbb típust! – írja a munkajog.hu-n megjelent cikkében dr. Kártyás Gábor munkajogász-

Bővebben




MNB: a bankszektorban átlagosnak számító fizetést kapnak a jegybank igazgatói

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatóinak jövedelme megfelel a hazai bankszektorban adott átlagos vezetői javadalmazásnak, míg a jegybankelnök, az alelnökök és a monetáris tanács tagjainak jövedelme a bankszektorban szokásos, hasonló beosztásban juttatott átlagos jövedelmeknek a negyedét-ötödét teszik ki - közölte az MNB kedden.

Bővebben




Auchan: a bérek bánják a vasárnapi zárva tartest

Amikor a szakszervezet tárgyalni akart az idei béremelésről, akkor derült ki, hogy az áruházláncnál olyan idén sem lesz. Okként a kormány legutóbbi, nem éppen baráti intézkedéseit nevezték meg – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Európa a válság ellenére is igen jó helynek számít a nyugdíjas évekre

Harmadik egymást követő évben fordul elő, hogy az Egyesült Államok mint a világ legnagyobb gazdasága 150 országból a 19. helyezést éri el abban a tekintetben, hogy milyen mértékben tud pénzügyi biztonságot és általános jólétet teremteni az ország nyugdíjasainak. A Natixis Global Retirement Index szerint Európa a válság ellenére is igen jó helynek számít a nyugdíjas évekre. Mindazonáltal az öreg kontinensen kívül is vannak kiváló példák a kiegyensúlyozott nyugdíjrendszerre – írja a tozsdeforum.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector