Startlaphoz Csatlakozz!

2015. február 28

Pályakezdőként szinte lehetetlen állást találni nyelvtudás nélkül

Mennyit ér a nyelvtudás a munkaerőpiacon? Milyen esélyeik vannak azoknak a friss diplomásoknak, akik egy idegen nyelvet sem beszélnek? Melyek a legkeresettebb nyelvek az angolon és a németen kívül? Az eduline.hu utánajárt.

Bővebben
Vasárnaptól megváltozik a szociális támogatási rendszer

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők.

Bővebben
A kezdet vége, vagy a vég kezdete?

2013 május elsején három nagy szakszervezeti konföderáció bejelentette, hogy egyesülni kíván a magyar munkavállalók érdekeinek jobb képviselete érdekében. Az egyesülési folyamat ezen a héten lezárul (?), bár sajnos nem az eredeti tervnek megfelelően. A történet ismét megmutatta a magyar szakszervezeti mozgalom minden gyengeségét, és számos kérdést vet fel a jövőre nézve. Rácz Gábor véleménye a dynamo.blog.hu-n.

Bővebben
Mikor hatályosul a vezető tisztségviselői lemondás?

A vezető tisztségviselő lemondása – ha az a társaság működésében nem okoz fennakadást – a társaság tudomására jutásával hatályosul, ahhoz elfogadására nincs szükség – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben
Ilyen végzettségre vadásznak a munkaadók

Fontos a felsőfokú végzettség vagy a külföldi munkatapasztalat? A profession.hu utánajárt, mit díjaznak a munkaadók.

Bővebben
2015. február 27

Szakszervezetek: kétséges az új egység

Kimondta egyesülését a versenyszféra két nagy szakszervezeti tömörülése, a közszférát képviselő harmadik szövetség viszont csak saját önállóságát megőrizve csatlakozik hozzájuk. Meglehet, giga- helyett, csak megakonföderáció alakult. – írja a Népszabadság.

Bővebben
Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség új elnöke

Kordás Lászlót választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnökévé a következő négy évre a küldöttek a szövetség pénteki, első kongresszusán, amelyet Budapesten tartottak. Az alelnök Székely Tamás lett - írta meg az MTI.

Bővebben
Czibere: a cél a szociális dolgozók életpályamodelljének 2016-os bevezetése

A tavaly bevezetett bérpótlékrendszer remélhetőleg az idén újabb emeléssel lesz kiegészíthető, jövő januártól pedig elindulhat a szociális dolgozók új életpályamodellje is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Szolnokon.

Bővebben
Vasárnapi bérpótlék: ez a 100 százalék nem az a 100 százalék

Nehezen követhető a kormánypárti törvénymódosító javaslatokból, kinek mennyi bérpótlék járna vasárnap. A vs.hu megpróbálkozott a megfejtéssel. El a kezekkel a vasárnapi bérpótléktól!” – üzente a Fidesznek az LMP, amely szerint a napokban benyújtott törvényjavaslatában Szatmáry Kristóf fideszes képviselő elvenné még azt az 50 százalék vasárnapi pótlékot is a kiskereskedelemben dolgozóktól, amely a hatályos törvény szerint járna nekik.

Bővebben
Rétvári szerint igazságosabbá és átláthatóbbá válik a szociális támogatások rendszere

Igazságosabbá és átláthatóbbá válik március elsejétől a szociális támogatások rendszere - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Egerben, sajtótájékoztatón.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector