Startlaphoz Csatlakozz!

A Független Demokratikus Szakszervezet elnökét két hete rúgták ki a Tüke Busztól

Kitiltották a szakszervezeti vezetőt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 25. kedd, 16:47

A történelem megismétli önmagát. Hofekker Ferencet, a pécsi busztársaság mellett működő szakszervezet elnökét kirúgása után a cég területéről is kitiltották. Hofekker szerint a társaság közelgő feldarabolása miatt próbálják kétségbeesetten ellehetetleníteni és minél jobban meggyengíteni az érdekvédelmet – írja a pecsistop.hu.

  Hofekker Ferencet, a cég mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökét két hete rúgták ki a Tüke Busztól.

   Nemrég pedig egy levelet kapott a cég vezérigazgatójától, Árki Sándortól, amelyben utóbbi nemes egyszerűséggel kitiltja a cég területéről.
 
   A cég vezetője azzal érvel, hogy a Munka törvénykönyve (Mt.) nem rendelkezik arról, hogy a szakszervezetet csak az elnök képviselheti, és nem vitatható el a társaság joga, hogy „megszabja a rendelkezésére álló ingatlanokra belépők körét”.

  „Az Önnel szembeni fegyelmi eljárás lefolytatását követő, munkaviszonyának azonnali hatályú megszüntetését eredményező szándékos magatartása, a Társaság Önnel szembeni teljes bizalomvesztése kellő alappal szolgál arra, hogy ... megtagadja belépését Társaság rendelkezésére álló ingatlanok területére” - áll a meglehetősen ködbe vesző magyarázatban.

   Hofekker Ferenc megkeresésünkre elmondta: két éve pontosan ugyanez a forgatókönyv játszódott le, kirúgták, majd kitiltották. Akkor egy hónapba telt, mire kiderült, hogy a kitiltása törvénytelen. - Az Alaptörvényt, a Munka törvénykönyvét és a PTK-t is sérti a cég lépése, természetesen bírósághoz fordulok - mondta Hofekker Ferenc. - Ha ez az egész a cég mellett busás pénzekből működő ügyvédi iroda munkája, akkor ezért igazán kár volt. Ugyanakkor a kitiltásom súlyos károkat okoz a szakszervezet működésében.

   A szakszervezet elnöke leszögezte: mindennek a célja az ő eltávolítása a cégtől és a dolgozóktól, és a szakszervezet meggyengítése, amennyire lehet.

   - A társaság nem tudja kigazdálkodni a fonódó hálózat plusz költségeit, és a tudomásomra jutott, hogy a Tüke Busz feldarabolására készül a városvezetés - mondta Hofekker. - Mivel sok szakmai hibát csak én tudnék felfedni, nyilván útban voltam.

   Hofekker Ferenc kérdésünkre elmondta: a munkabéke megőrzése érdekében egyelőre nem tervez más lépést az ügyben azon kívül, hogy a bírósághoz fordul.
 
Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kitiltották a szakszervezeti vezetőt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector