Startlaphoz Csatlakozz!

Az index a képzettséggel arányosan emelkedik

Kismértékben javult a BNP Paribas munkavállalói bizalmi indexe

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 30. csütörtök, 07:52

A tavaly novemberi 60 pontról, idén tavaszra 62 pontra erősödött a BNP Paribas munkavállalói bizalmi indexe, amely azt mutatja, hogy a  munkavállalók bizakodóbban ítélik meg munkakilátásaikat - mondta Bernáth Tamás, a BNP Paribas Cardif biztosító vezérigazgatója, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

    A Mediánnal közösen készülő index ezután minden negyedévben méri a munkavállalók helyzetét, amely azért fontos a biztosítónak, mivel mintegy 400 ezer, munkanélküliség esetére jövedelempótlást nyújtó biztosítással rendelkezik. Ezzel ennek a piacnak legalább a 30 százalékát tudhatja magáénak - tette hozzá a vezérigazgató.

    Az index a képzettséggel arányosan emelkedik. Az átlagos 62 pont mellett a diplomásoké 72 pont, míg a nyolc általánost végzetteké csak 50 pont. A földrajzi régiók szerint amíg Budapesten 68, a Nyugat-Dunántúlon 64 pontot mutat az index, addig Észak-Magyarországon mindössze 56 pontos.

    Az index 1200 munkavállaló megkérdezésével készül.

    A Cardif egy másik kutatást is végeztetett, ez a legalább szakiskolát végzett, úgynevezett képzett álláskeresők helyzetét mérte fel. Ez a minta 468 fős volt, és a Scale Research készítette.

    Bernát Tamás úgy összegezte a felmérés eredményét, hogy az átlagos munkanélküliség ideje ebben a szférában 15 hónap, és aki munkanélküli lett, az korábban már 2-3 alkalommal is munkanélküli volt.

    A tipikus képzett álláskereső olyan fizikai munkás, akinek a versenyszférában mondtak fel.

    Külön kérdés volt a felmérésben az, hogy miképpen szűnt meg az illető munkaviszonya? A megkérdezettek 37 százalékánál ez közös megegyezéssel, míg 29 százalékánál a munkaadó felmondásával történt. A közös megegyezés azonban csalóka, mivel az ilyen jogcímnél fele-fele arányban a munkaadó illetve a munkavállaló kezdeményezte a felmondást.

    A biztosítónak ez azért fontos, mivel ha a munkavállaló mondd fel, akkor a munkanélküliségi biztosítás alapján nem kaphat térítést - emlékeztetett a vezérigazgató.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kismértékben javult a BNP Paribas munkavállalói bizalmi indexe.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector