Startlaphoz Csatlakozz!

Bármikor berendelhetik őket, ha nincs ember a vonuló mentőautókon.

Haptákba állítják munkaidő után is a mentőket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 30. csütörtök, 11:02

Tavaly decemberben azért állt a bál a főváros környéki településeken, mert kiderült: az Országos Mentőszolgálat kocsikat vont el tőlük, hogy – ahogyan ők mondták – biztosítsák a fővárosban a gördülékeny betegellátást. A mentőket többek között azért irányították át Budapestre, mert egy agyvérzésgyanús asszonyhoz több mint egy órán át nem tudtak segítséget küldeni, és az idős nő a kórházban meghalt. Bár az átirányított kocsikat időközben ugyan visszaküldték, a mentőknek munka után is készenlétben kell állniuk a Közép-magyarországi Regionális Mentőszervezeten belül – tudta meg a Blikk.

  – Tavaly szeptemberben függesztették ki az új szabályozást az állomásokra, és ezt azóta sem vonták vissza – tudtuk meg egy neve elhallgatását kérő mentőápolótól, akit ha beosztanak – bajtársaihoz hasonlóan –, otthon kell készenlétben ülnie.
– A másodállásodat is ehhez kell igazítanod, programokat pedig ezekre a napokra nem is nagyon tervezhetsz, hiszen ha hívnak, nincs apelláta, menned kell.
 
  Hogy a személyzethiány miatt ne álljanak le a mentőautók, az igazgatói utasítás szerint minden szolgálatban legalább három mentőápolónak és három mentőgépkocsi-vezetőnek kell haptákban állni. Ha ugyanis a vonuló kocsik aránya 85 százalék alá esik, a vezető mentőtisztnek be kell rendelnie az embereket. Aki pedig nem riasztható, azt a vezetőség akár fegyelmivel is „jutalmazhatja”.
 
  – Elrontottam az egyik műszakcserémet, ezért az éjszakai munka után másnap nappal lettem volna készenléti ügyeletes. Pechemre be is hívtak volna, de egyszerűen képtelen lettem volna helytállni, ezért nem vállaltam – ismerte be az ápoló, aki emiatt valószínűleg fegyelmit kap majd a főnökeitől.
 
  Kerestük az Országos Mentőszolgálatot, hogy megtudjuk, miért vezették be a fárasztó készenléti szolgálatot, de többszöri megkeresésünkre sem reagáltak.

Forrás: Blikk


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Haptákba állítják munkaidő után is a mentőket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector