Startlaphoz Csatlakozz!

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. november 02. péntek, 20:33
A mai nap 2012. november 2-án az MTVA megbízásából egy biztonsági cég több, mint 30-40 embere a hajnali órákban fizikai erőszakkal távolította el az MTVA székháza előtt 327 napja békésen demonstrálók egy csoportját.

    A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli a békés tüntetőkkel szemben alkalmazott erőszakot. A gyülekezésről szóló törvény szerint aki békés, gyülekezési jogukat gyakorló tüntetőkkel szemben erőszakot alkalmaz vagy erőszakkal való fenyegetéssel akadályozza az alapvető emberi jog, a gyülekezés jogának gyakorlását az bűncselekményt követ el.

    A sértettek és a szakszervezet megteszi a megfelelő büntető feljelentést és követeli a rendőrségtől és az ügyészségtől hogy a megfelelő bűnvádi eljárást indítsák meg. A szakszervezet sajnálattal állapítja meg, hogy a rendőrség sem tavaly karácsonykor sem a most halottak napján nem akadályozta meg hogy a törvényesen, békésen tüntetőkkel szemben az MTVA erőszakkal lépjen fel. A szakszervezet a Belügyminisztériumtól az országos rendőrfőkapitánytól, és a budapesti rendőrfőkapitánytól azonnali vizsgálatot követel annak megállapítására hogy a rendőrség miért nem gondoskodott a békésen demonstrálók megfelelő védelméről és hogy a rendőrségi segélyvonalon tett bejelentések után miért tartott csaknem fél óráig a rendőrség helyszínre érkezése.

    A szakszervezet a leghatározottabban visszautasítja a Böröcz István vezetésével folyamatosan jogsértéseket elkövető MTVA állításait, miszerint nem történt erőszak, sőt az MTVA segítette volna a demonstrálókat a demonstrációs eszközök elvitelében. A szakszervet felhívással fordult az összes demokratikus párthoz hogy tiltakozzanak az MTVA-nál történt súlyos jogsértések miatt. 2006-ban Orbán Viktor miniszterelnök az akkor ellenzékben lévő Fidesz vezetőjeként képviselőtársaival együtt lebontotta az országgyűlés köré húzott kordont mivel úgy ítélte meg, hogy a kordon felhúzásával az akkori kormány jogellenesen korlátozta a gyülekezés alkotmányos alapjogát.

    Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy fideszes képviselőtársaival együtt lépjen fel a békés tüntetők ellen erőszakot alkalmazókkal szemben és tegyen meg mindent azért hogy a jogsértések elkövetőit felelősségre vonják. A szakszervezet és a Tiszta Kezek Mozgalom az Európai Unió illetékes testületeit az Európai Unió elnökségét és az összes uniós tagállam vezetőit tájékoztatja a magyar jogállamiságot, az uniós alapértékeket súlyosan veszélyeztető jogsértésekről.

Nagy Navarro Balázs alelnök
Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete

2012. november 2.  

    Kiadó: Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector