Startlaphoz Csatlakozz!

A magyarok több mint felének stresszes a munkahelye

 A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Bővebben
Czomba: homogén szakképzési intézményrendszert építene ki az NGM

Homogén szakképzési intézményrendszer szeretne kiépíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a tervek szerint a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) rendszeréből az NGM fenntartásába kerülnének át - mondta a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár egy szakmai fórumon csütörtökön Nyíregyházán.

Bővebben
Melyek a munkáltatói jogutódlás tipikus buktatói?

A munkáltató személyében bekövetkező változás legfontosabb jogkövetkezménye az érintett gazdasági egységben dolgozó munkavállalók új munkáltató általi átvétele és a korábbi munkafeltételek szerinti továbbfoglalkoztatása. Lehetségesek-e ez alól kivételek? Mi a teendő, ha évek múltán egy rég elfeledett munkavállaló kopogtat be az új munkáltató ajtaján, és közli, hogy munkába kíván állni? Jelen írásunkban a munkáltatói jogutódlás buktatóival foglalkozunk – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben
Ketyeg a nyugdíjbomba a magyar kórházakban is

A kórházi adósságállomány növekedéséhez a forráskivonások és a ellátási díjtételek korrekciójának elmaradása mellett jelentősen hozzájárulnak a presztízsberuházások, az olyan új, nagy értékű eszközök, amelyekre nincs kapacitás és finanszírozás tervezve - mondta Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) elnöke a Napi.hu mai egészségügyi konferenciáján.

Bővebben
Andor: a közmunkát hosszú tavon nem tartjuk célravezetőnek

 Európa kilábalóban van a válságból, bár még törékenyek az eredmények - ismerte el Andor László, az Európai Bizottság leköszönő magyar biztosa az Origó interjújában. Szerinte volt, van és lesz is kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben. Ötéves ciklusa sikerének tartja, hogy populista ellenszélben meg tudták védeni a külföldön munkát vállaló uniós állampolgárok - köztük több százezer magyar - jogait. Navracsics Tibor biztosjelöltről pedig úgy vélte: személye és a portfóliójának párosítása hitelességi aggályokat vetett fel.

Bővebben
Jóval magasabb lesz a szlovák minimálbér a magyarnál

A jelenlegi 352 euróról 380 euróra nő januártól a szlovák minimálbér összege – döntött a kormány. Így a minimális órabér 2,023 euróról 2,184 euróra módosul. Az emeléstől azt várja a kormány, hogy magasabb lesz a minimálbér szintje, mint a jelenlegi szegénységi küszöb – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Munka és fizetés: számít a szakmai tapasztalat

A héten zajló Műegyetemi Állásbörze alkalmából a Fizetesek.hu megnézte, hogy a mérnökök és műszaki beállítottságú munkavállalók pályakezdőként illetve több éves szakmai tapasztalattal mekkora fizetésre számíthatnak.

Bővebben
Adler: kétséges, hogy megvalósítható a teljes foglalkoztatottság

Valószínűleg nem mondták Orbán Viktornak, hogy most is van bizonyos területeken munkaerőhiány - mondta Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Adler Judit.

Bővebben
Mennyi élelmiszert fogyaszthatnak a szegények?

 1 kiló rizs, fél kiló tészta, fél kiló sertészsír, egy kis doboz tejföl, 6 krumpli, 4 alma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vörös hagyma. A Metronál kiszámolták, hogy a magyar létminimumot tekintve ennyi élelmiszer juthat egy olyan magyarnak hetente, aki havonta 87510 forintból él – olvasható a HVG-ben.

Bővebben
Jön a tömeges leépítés a közszférában?

Lassan csöpögnek az információk arról, milyen és mekkora átalakításra készül az állami kiadásoknál az Orbán-kormány. Varga Mihály után Kósa Lajos is nagyszabású költséglefaragásokról beszélt, a részleteket azonban egyelőre homályban tartják – talán nem véletlenül – írja a 168 óra.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector