Startlaphoz Csatlakozz!

Útmutató munkakeresőknek

Ekészült az „Útravaló munkakeresőknek” aktualizált 2. kiadása. Az MSZOSZ Ipari energiaipari Szakszervezetek Szövetsége kezdeményezésére és az Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI), mint projektgazda megvalósításában a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprésze által finanszírozott FKA-KT 71/2008 projekt éppen akkor 2008 végén, 2009 elején indult, amikor a legnagyobb szükség kezdett mutatkozni a projekt során kiképzett munkahelyi pályainformációs tanácsadók iránt.

Bővebben




Új szakszervezetek, béremelések Fejér megyében

A Fejér Megyei LIGA Szakszervezet a Lindström Kft. vezetésével sikeres tárgyalásokat folyatatott december folyamán, melynek eredményeképpen január elsejétől 5%-os bérfejlesztésben részesültek a munkavállalók, valamint sikerült megállapodni a munkáltatóval a cafetéria és a bónusz kifizetésének arányosításával kapcsolatban is.

Bővebben




Hideg tanterem, sebtében írt tananyag

Mindössze két hónap alatt kellett elkészíteni a tavaly téli közfoglalkoztatási képzések tananyagát, a képzések előkészítéséhez szükséges pénzügyi keretet pedig csak három nappal a tanfolyamok elindulása előtt biztosították – egyebek között ezeket állapította meg az alapjogi ombudsman a tavaly téli képzések kapcsán. Volt, ahol fűtetlen tanterem várta az érintetteket, másutt nem volt elég szék, ötvenezer tanulónak pedig új helyet kellett keresni – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bővebben




Tanári fizetések: mit értékelnek a minősítési eljáráson?

Április 30-ig jelentkezhetnek a tanárok a 2016-os minősítési eljárásra: mitől függ, hogy magasabb fizetési fokozatba léphetnek-e? – írja az eduline.hu.

Bővebben




Felére estek a bírói fizetések az elmúlt tíz évben

Nálunk kereshetnek a legkevesebbet a bírák és az igazságügyi dolgozók az unióban. Az érintettek az életpályamodell bevezetésétől várják a helyzet rendezését – írja keddi számában a Magyar Nemzet. A bírák úgy érzik, bérezésük nem áll arányban a rájuk nehezedő terhekkel és a felelősségük súlyával.

Bővebben




Júliusban 15 milliárd forinttal növekedhet a szociális ágazatban dolgozók bérére fordítható összeg

Júliustól igyekeznek 15 milliárd forinttal megnövelni a szociális szférában dolgozók bérére fordítható összeget - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Czibere Károly az M1 Ma reggel című műsorában pedig arról beszélt, hogy elkészült az ágazatban dolgozók minősítésének két tervezete.

Bővebben




Mintegy 1600 közfoglalkoztatottnak ad munkát a MÁV

 A MÁV Zrt. idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban, és 1600 embernek biztosít munkát 2015. márciustól 2016. február végéig - közölte a vasúttársaság szerdán.

Bővebben




Sokadszor a távmunkáról

Az atipikus foglalkoztatási formák közül a távmunka jelentős hozadékkal kecsegtet, alkalmazása hatással van a kulcspozícióban lévő munkatársak megtartására, kevesebb a hiányzás és a táppénzes állomány, valamint kisebb a fluktuáció. Magyarországon sokan szeretnének távmunkában dolgozni, azonban a lehetőségek szűkre szabottak. A munkajog.hu cikkében Tóth Adriennt, a Magyar Távmunka Szövetség elnökségi tagját részletekbe menően kérdezték a távmunka lehetőségeiről, szabályairól, előnyéről és hátrányáról annak reményében, hogy a cikk olvasása kapcsán a munkáltatók bátrabban fordulnak ehhez a foglalkoztatási formához.

Bővebben




Ilyen jelöltekre vágynak a munkaadók

Mely kompetenciák azok, amelyeket a munkaadók a leginkább keresnek egy jelöltben? - a profession.hu utánajárt.

Bővebben




A munkaidőbeosztás megváltozása miatt eltűnnek a munkavállalók szabad hétvégéi

2015. március 15-én lesz az első olyan vasárnap, amikor zárva tartanak a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény hatálya alá eső kereskedelmi egységek. A törvény megítélése leginkább negatív, céljaival sokan nem értenek egyet, a hatásai pedig egyelőre nem mérhetők fel. S bár sem hosszas előkészületek, sem egyeztetés nem előzte meg a törvény megalkotását, a megkérdezett szakértő szerint a nagy multicégek forgalma a vasárnapi zárva tartástól nem változik, rövid távon elbocsátások sem várhatók és a munkavállalókat is kompenzálják az elmaradt vasárnapi pótlékok miatt – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector